Ahol pincér helyett vonat hozza az ételt - Ráadásul itt van a szomszédban

Nem kell vasútmodell-mániásnak lenni ahhoz, hogy élvezzük ezt a szórakoztató gasztronómiai élményt, amelyben a cseh vagy az osztrák fővárosban lehet részünk.

Fotó: Výtopna

A prágai és a bécsi karácsonyi vásár meglátogatása kedvelt adventi program a szlovákiaiak körében. Ha az egész napos mászkálás után szeretnénk kicsit felmelegedni egy jó étteremben, akkor jó szívvel ajánljuk azt a helyet, amelynek már a neve is melegséggel tölt el: ez a Výtopna, az a „fűtőház”.

Výtopna a Vencel téren

Fotó: Výtopna

Prága szívében, a Vencel téri karácsonyi vásár közelében a Výtopna Praha kiváló ételek és egy lenyűgöző vasúti terepasztal kombinációját kínálja a látogatóknak. Az étteremben 900 méternyi sínpálya van lerakva, 5 lehajtható hidat építettek be, a rendelésünket pedig 14, digitálisan irányított vonat hozza ki az asztalunkhoz.

Ez is érdekelhet: Prágában élni is jó

Fotó: Výtopna

A jó minőségű steakek kedvelői nem fognak csalódni: a steak, hamburger, tatárbifsztek és egyéb specialitások is bio minőségben kerülnek az asztalra. És ha egyszer Csehországban vagyunk, akkor a laktató ételek mellől nem hiányozhat a sör. Helyi sörgyárak gazdag választéka áll rendelkezésünkre, beleértve a sajátmárkás Výtopna sört is.

Výtopna a bécsi Naschmarkton

Fotó: Výtopna

A Výtopna első ausztriai kirendeltsége a bécsi Naschmarkton található. Itt 600 méternyi sínpályán 15 vonat közlekedik, amelyek ugyanolyan élményt biztosítanak, mint a prágai étterem. A hely Bécs gasztroközpontjában, a legismertebb, 1,5 kilométer hosszú piacon található.

Fotó: Výtopna

A Naschmarkt már a 16. század óta itt áll. A bolhapiac, valamint az élelmiszerpiac bebarangolása után a Výtopnában egy kicsit kifújhatjuk magunkat, megpihentethetjük a lábunkat, és jól is lakhatunk. Mivel Bécsben több helyen is tartanak karácsonyi vásárt, akkor járunk a legjobban, ha a Rathausplatz, a Maria-Theresien-Platz, a Belvedere és Schönbrunn közötti sétánkon itt iktatunk be egy kis pihenőt.

Hogyan működik?

www.youtube.com

Beer on Rail in Prague - Vytopna - Czech Republic - StreetS

Miután rendelünk, az ételt és az italt nem pincér hozza ki, hanem egy kis vonat. A digitálisan irányított vonatok pont előttünk állnak meg, mi csak kivesszük az ételt és az italt a nyitott vagonokból. Később az üres tányérokat visszapakolhatjuk a vagonokra, és a vonat visszaindul a konyhába.

Számok és érdekességek

Fotó: Výtopna

  • A sínpályák hossza összesen: 1,5 kilométer
  • Összes mozdony: 29
  • A modellek léptéke: 1:22,5
  • A mozdonyok nagysága: 60-130 cm
  • A vonatok maximális sebessége: 20 km/h
  • Egy vonat élettartama: félmillió modellkilométer
AMI MÉG ÉRDEKELHET