Kevés turistával szeretnék találkozni? Ezt az európai road tripet neked találták ki!

Európa legerdősebb tája indokolatlanul kevés turistát vonz.

finn tengerpart, erdő, középen egy autóúttal

A tavasz tökéletes időszak arra, hogy felfedezzük a természet legapróbb részleteit – akár egy többnapos road trip keretein belül. Ehhez ajánlunk most egy tökéletes, turisták által egyáltalán nem látogatott útvonalat.

A Visit Finland egy négynapos autós kirándulásra invitálja az érdeklődőket. Az úti cél Finnország nyugati partvidéke, ahol rengeteg kisváros, természetközeli strand és kalandos sziget bejárható.

Fotó: Shutterstock

A cég szerint szerint Finnország nyugati partvidéke maga a kánaán azok számára, akik felfedezni és kikapcsolódni szeretnének egyszerre:

Finnország nyugati partvidéke egy magával ragadó régió, amely festői szigetvilágáról, gazdag tengeri örökségéről, bájos favárosairól és a tengerparti hagyományok virágzó kultúrájáról híres.

Ez is érdekelhet: 5 gyönyörű, természetes tó Európában

Első nap

Az első napot Pori városában, Finnország nyugati partvidékén kezdjük el. Ezt követően induljunk Yyteribe, amely Finnország egyik leglenyűgözőbb strandja. A 6 kilométer hosszan elnyúló partszakasz ritkán látott aranyszínű homok fedi. Az Express cikke szerint a tengerparti pihenő után Ahlainen szép falujába vegyük az irányt, ahol egyedi stílusú faházak várnak minket.

Második nap

www.instagram.com

Utazzunk el Kristiinankaupunkiba, és csodáljuk meg az ottani Bothnian Sea Nemzeti Parkot, amelynek érdekessége, hogy területének 98%-át víz fedi. Ezek után haladjunk tovább Vaasába.

Ezt is olvasd el! Élet a sarkkörön – magyarként

Harmadik nap

Az út harmadik napján az útvonal lehetővé teszi, hogy kipipálhassuk Finnország néhány kihagyhatatlan strandját Kalajokiban. Az ottani 15 km hosszú, aranyszínű homokos part sekély vízzel rendelkezik, ahol még még csónakázni is lehet.

Negyedik nap

Fotó: Shutterstock

A kaland utolsó napján Oulu felé vegyük az irányt, ahol egy hagyományos piactér és egy érdekes szabadtéri múzeum található. Mielőtt Ouluba érnénk, rövid megállót tervezhetünk Raahe óvárosában, amely Finnország egyik legjobban megőrzött, 19. századi fából épült városa.

Ami pedig az ottani időjárást illeti: jobb időben Finnországban a hosszú nappalokat és a meleg időjárást a dél-európai perzselő hőség nélkül élvezhetjük.

AMI MÉG ÉRDEKELHET