​Najlepšie a najhoršie miesta v Európe pre ľudí pracujúcich na diaľku

digitálny nomád

Počet ľudí, ktorí pracujú na diaľku celosvetovo rastie a s ním aj dopyt po práci odkiaľkoľvek. Hoci väčšina ľudí pracuje z domu, existuje veľa ľudí, ktorí využívajú výhody digitálneho sveta a kombinujú prácu s cestovaním. Tu sú niektoré z obľúbených destinácií digitálnych nomádov.

Vzhľadom na to, že čoraz viac krajín zavádza víza pre digitálnych nomádov, britská technologická spoločnosť Brother UK uskutočnila prieskum s cieľom zistiť, ktoré destinácie ponúkajú najlepšie príležitosti pre ľudí pracujúcich na diaľku.

Rebríček bol zostavený na základe viacerých faktorov vrátane životných nákladov, rýchlosti WiFi, verejnej bezpečnosti a ceny priemerného prenájmu, uvádza Time Out.

Podľa prieskumu sa na prvom mieste umiestnilo Luxembursko, ktoré dosiahlo dobré výsledky v indexe životných nákladov, zdravia a šťastia svojich obyvateľov. Pri zohľadnení faktorov, ktoré sú pre telepracovníkov najdôležitejšie, získalo Luxembursko 68 bodov zo 100, čo predstavuje zlepšenie o 6% oproti druhému miestu.

Na druhom mieste sa umiestnil Olomouc v Českej republike. Vysoké umiestnenie mesta je čiastočne spôsobené jeho cenovou dostupnosťou: jednoizbový byt stojí 407 EUR a WiFi pripojenie stojí v priemere približne 17 EUR.

Na bronzovej priečke sa umiestnil holandský Rotterdam, štvrté miesto obsadilo univerzitné mesto Aalborg v Dánsku a v zozname sa umiestnila aj Oradea v Rumunsku.

Tu je prehľad prvej desiatky:

  1. Luxembursko, Luxembursko
  2. Olomouc, Česká republika
  3. Rotterdam, Holandsko
  4. Aalborg, Dánsko
  5. Reykjavík, Island
  6. Utrecht, Nemecko
  7. Arhus, Dánsko
  8. Eindhoven, Holandsko
  9. Plzeň, Česká republika
  10. Oradea, Rumunsko

Spoločnosť však uviedla aj destinácie, kde digitálni nomádi nemajú až takú dobrú pozíciu. Najhoršou voľbou v tomto ohľade môžu byť Atény, kde zdravie, živobytie a celková spokojnosť klesli oproti víťaznému Luxembursku o 20%.

Zoznam najhorších destinácií pre ľudí s prácou na diaľku vyzerá takto:

  1. Atény, Grécko
  2. Solún, Grécko
  3. Belehrad, Srbsko
  4. Patras, Grécko
  5. Limassol, Cyprus
  6. Novi Sad, Srbsko
  7. Larnaka, Cyprus
  8. Sarajevo, Bosna a Hercegovina
  9. Paríž, Francúzsko
  10. Lyon, Francúzsko

Výskum je k dispozícii na tomto odkaze.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET