Jól szellőző, magától felfújódó sátor: itt az Aerogogo

Addig érdemes rá beruházni, amíg még a Kickstarteren fut a projekt.

Fotó: Aerogogo

A sátorállítás annál fárasztóbb, amennyivel nagyobb a sátrunk. Erre válaszul az Aerogogo kitalálta az egyetlen gombnyomással felállítható sátrat, amiben szerintünk nem is ez a legnagyszerűbb, hanem az, hogy szuper jól szellőzik, és reggel 6-kor nem kell megsülnünk.
Az új Aerotent sorozathoz két modell tartozik: a Sphere és a Moon.

A Sphere csomagja 73 x 37 x 38 cm-es méretű és 16,5 kg-os, vagyis inkább autóval vagy kerékpárral szállítható. A szerkezet szövet/TPU légoszlopokkal rendelkezik, amelyek egy vízálló (PU5000mm értékig) és szakadásálló 150D Oxford szövetkupolán keresztezik egymást. Miután a 2000 mAh-s akkumulátorral működő Giga Pump 80 levegőszivattyút csatlakoztattuk a sátor szelepéhez, az 30 liter/mp kapacitással fújja fel az állványokat. A szivattyú egy gombnyomásra munkához lát, a szerkezet pedig mindössze 5:30 perc alatt magától magasodik 300 x 300 x 200 cm-es méretre, és máris készen áll akár 8 személy számára is. A természetes fény panorámatetőn és három ablaknyíláson keresztül jut a beltérbe, amely három külön bejáraton át érhető el.

Fotó: Aerogogo

A kisebbik Moon sátor szintén három bejárattal rendelkezik (ám nincsenek külön ablakai), és két különálló modulként konfigurálható, amelyek között egy fedett, de egyébként nyitott tér van. A négy személy befogadására tervezett sátor négy perc alatt felfújódik, 320 x 230 x 165 cm-es, PU2000 mm-es vízállósági besorolású menedékké válva. A sátor csomagja 70 x 30 x 30 cm-es és 9,3 kg-os, vagyis jóval egyszerűbben szállítható, de a felhasználóknak ismét figyelembe kell venniük a Giga Pump 80 pumpa méretét és súlyát is.

www.youtube.com

Aerogogo Aerotent Series, Prepare your upcoming camping
A Sphere és Moon sátrak gyártásához az Aerotent a Kickstarteren gyűjti a kezdőtőkét.

Jelenleg a felajánlások 749 dollárnál kezdődnek a Moon modellért és a Giga Pump 80-ért, ami körülbelül 44%-kal alacsonyabb a várható kiskereskedelmi árnál. Hasonló megtakarítás érhető el a Sphere sátorral és a Sphere és Giga Pump 80 sátor kombinációval, amelyet 1149 dollárért kínálnak. A szokásos crowdfunding fenntartások ebben az esetben is érvényesek, de ha minden a tervek szerint alakul, a szállítás várhatóan októberben kezdődik.


AMI MÉG ÉRDEKELHET