Annyi lovas áll idén rajthoz a Felvidéki Vágtán, mint még soha

Programajánló.

ló négy lába

Nyolcadik alkalommal hívják életre pár nap múlva azt a Felvidéki Vágtát, amely hagyományosan a budapesti Hősök terén rendezett szeptemberi Nemzeti Vágta regionális előfutama. A július 6-ai dunaszerdahelyi rendezvényen rekordszámú lovas indul majd el, az érdeklődők pedig ingyenesen tekinthetik meg a viadalt.

Bóna Erzsébet főszervező elárulta, hogy az idei eseményen már legalább 22 település versenyzője méretteti meg magát, amely már most rekord, de ez a szám még tovább nőhet a július 6-ai startig.

Míg a felnőtt kategóriában az első 3 jut tovább a nemzeti vágtára, addig a gyerekek és fiatalok közül 2-2 kvalifikál.

Ezt is olvasd el! Szlovákia lóhátról nézve

Utóbbi két utánpótlás kategória újdonságnak számít, ugyanis eddig csak egy 15 éven aluliaknak indított versenyszám létezett.

Mostantól azonban a Kishuszár Vágtán a 14-17 évesek, míg a Huszárgyerek vágtán a 10-13 év közöttiek mérik össze erejüket.

Beszámoló a tavalyi eseményről

www.youtube.com

Az idei Felvidéki Vágta rekordszámú érdeklődőt vonzott

A Felvidéki Vágta főszámában idén 12 lovas vesz részt. Közülük Szelle Tibor, Bogár Miklós, Szilvási László és Mucska Viktor még sose versenyeztek itt, ugyanakkor nyeregbe pattan három hölgy is, Baranyovics Blanka, Karika Vivien és Sebestyén Beatrix személyében.

Ez is érdekelhet: Az 5 legjobb program Európában 2024-re

Az előző 7 Felvidéki Vágta mindig különböző települések lovasainak győzelmét hozta. A korábbi bajnokok között Dunaszerdahely mellett Somorja, Nyékvárkony, Nyárasd, Tallós és Feketenyék idén is képviselteti magát.

Továbbá rajthoz áll Sókszelőce és Királyrév lovasa is, ezek a települések eddig még nem diadalmaskodtak. Patonyrét és Nagyabony pedig teljesen új indulónak számít.

A július 6-ai – ingyenesen látogatható – rendezvényt a dunaszerdahelyi repülőtéren bonyolítják le. A versenyen kívül koncertek és egyéb családi programok várják az érdeklődőket. További információk a honlapon.

Forrás: Parameter

AMI MÉG ÉRDEKELHET