3 film, amiről nem is tudtad, hogy Szlovákiában forgatták

Egy igazi sikerfilm is van a listán.

egy filmforgatás

Bár Szlovákia nem olyan népszerű forgatási helyszín, mint közép-európai szomszédai, az elmúlt időszakban egyre gyakrabban találkozunk legalább részben nálunk készített, nagy költségvetésű filmekkel. A lenyűgöző középkori váraknak, a festői tájaknak és a hegycsúcsokra nyíló hihetetlen kilátásnak köszönhetően számos hollywoodi produkció forgott az elmúlt két évtizedben Szlovákiában – ezek közül mutatunk most be hármat a Kafkadesk gyűjtése alapján.

​Vörös veréb (2018)

Now on Digital: http://bit.ly/RedSparrow_iTunes Now on Ultra HD, Blu-ray & DVD: https://amzn.to/2ILeRsN Dominika Egorova is ...

Red Sparrow | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Listánk legismertebb és egyben legújabb filmje a 2018-ban bemutatott Vörös veréb, amely egy izgalmas amerikai kémthriller egy orosz hírszerzőtisztről, akit Jennifer Lawrence alakít. A rendező Francis Lawrence (aki nem áll rokonságban a színésznővel, bár az Éhezők viadalán is együtt dolgoztak), a szereplőgárdában pedig többek között Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts és Jeremy Irons is szerepel – utóbbi, mint látni fogjuk, 2018-ban nem először forgatott Szlovákiában.

A főként Budapesten és Bécsben készített film néhány jelenete Pozsonyban forgott: a Dom Odborov Istropolis egy moszkvai, a Szlovák Rádió épülete pedig egy budapesti orosz hírszerzési iroda helyszínéül szolgált.

​Eragon (2006)

Directed by Stefen Fangmeier. Starring Ed Speleers, Sienna Guillory and Jeremy Iron. Blu-ray (Amazon) https://amzn.to/403ERHl ...

Eragon (2006) Original Trailer [FHD]

A Christopher Paolini kultikus regénye alapján, Stefen Fangmeier rendezésében készült brit-amerikai fantasyfilm egy sárkánytojást felfedező parasztfiú történetét és az ezt követő bonyodalmakat meséli el. A címszereplőt az akkor még csak tizennyolc éves Ed Speleers alakítja – ő később sokkal sikeresebb produkcióknak is része volt, szerepelt például a Downton Abbeyben és a Star Trek: Picard című tévésorozatban. A filmben feltűnik a Vörös verébben is játszó Jeremy Irons, valamint Robert Carlyle, John Malkovich és Rachel Weisz is.

A Magyarországon, többek között a fóti filmstúdióban és a tatabányai Szelim-barlangban forgatott részek mellett Szlovákiában, a Magas-Tátrában is számos jelenet készült. A kritikusok és a könyvsorozat rajongóinak egyhangú véleménye alapján a film nem sikerült igazán jól, de a benne szereplő lenyűgöző tájak valamennyire kárpótolják a nézőt.

Az utolsó légió (2007)

Directed by Doug Lefler with Colin Firth, Ben Kingsley, Aishwarya Rai Bachchan. Blu-ray : https://amzn.to/3PJjN7A AKA: A Última ...

The Last Legion (2007) ORIGINAL TRAILER [HD 1080p]

A Doug Lefler által rendezett, Valerio Massimo Manfredi olasz szerző népszerű történelmi regénye alapján készült Az utolsó légió egy brit-francia-bolgár kalandfilm, amely az ötödik században játszódik, és a Római Birodalom bukásának és Artúr király legendáinak elemeit vegyíti. Bár a különös történet karaktereit többek között Colin Firth és Ben Kingsley formálta meg, a Tunéziában és Kelet-Szlovákiában forgatott filmet a kritikusok és a közönség egyaránt rosszul fogadta. Ennek ellenére érdemes megnézni, hiszen nem gyakran látunk A-listás hollywoodi és bollywoodi sztárokat egymással harcolni Vöröskő várában.

AMI MÉG ÉRDEKELHET