​3 filmy, o ktorých ste možno nevedeli, že sa natáčali na Slovensku

V zozname je jeden skutočný trhák.

Hoci Slovensko nie je takou obľúbenou lokalitou na nakrúcanie ako jeho stredoeurópski susedia, v poslednom čase sa stretávame s čoraz väčším počtom veľkorozpočtových filmov, ktoré sa aspoň čiastočne nakrúcali na Slovensku. Vďaka úchvatným stredovekým hradom, malebnej krajine a neuveriteľným výhľadom na horské štíty sa za posledné dve desaťročia na Slovensku nakrúcalo mnoho hollywoodskych produkcií.

ČERVENÁ VOLAVKA (2018)

Now on Digital: http://bit.ly/RedSparrow_iTunes Now on Ultra HD, Blu-ray & DVD: https://amzn.to/2ILeRsN Dominika Egorova is ...

Red Sparrow | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Najznámejším a najnovším filmom v našom zozname je Red Sparrow, strhujúci americký špionážny thriller o dôstojníčke ruskej tajnej služby v podaní Jennifer Lawrence, ktorý bol uvedený v roku 2018. Režisérom je Francis Lawrence (s herečkou nie je v príbuzenskom vzťahu, hoci spolu pracovali na filme The Hunger Games) a v hereckom obsadení sa objavujú Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts a Jeremy Irons − ten, ako uvidíme, v roku 2018 nenakrúcal na Slovensku po prvý raz.

Nakrúcalo sa prevažne v Budapešti a vo Viedni, no niektoré scény sa natáčali v Bratislave: Dom odborov Istropolis sa použil ako miesto pre ruskú spravodajskú službu v Moskve a budova Slovenského rozhlasu pre ruskú spravodajskú službu v Budapešti.

​ERAGON (2006)

Directed by Stefen Fangmeier. Starring Ed Speleers, Sienna Guillory and Jeremy Iron. Blu-ray (Amazon) https://amzn.to/403ERHl ...

Eragon (2006) Original Trailer [FHD]

Tento britsko-americký fantasy film nakrútený podľa kultového románu Christophera Paoliniho a režírovaný Stefenom Fangmeierom rozpráva príbeh farmárskeho chlapca, ktorý objaví dračie vajce. Hlavnú postavu hrá Ed Speleers, vtedy len osemnásťročný, ktorý neskôr účinkoval v oveľa úspešnejších filmoch vrátane seriálu Downton Abbey a Star Trek: Picard. Vo filme si zahral aj Jeremy Irons, ktorý si zahral aj vo filme Red Sparrow, ako aj Robert Carlyle, John Malkovich a Rachel Weisz.

Okrem scén nakrúcaných v Maďarsku, vrátane filmového štúdia Fót a jaskyne Szelim v Tatabányi, sa niekoľko scén natáčalo aj na Slovensku, vo Vysokých Tatrách. Kritici a fanúšikovia knižnej série sa zhodujú v názore, že film nie je veľmi dobrý, ale úchvatná krajina, ktorú zobrazuje, je určitou kompenzáciou.

​POSLEDNÁ LÉGIA (2007)

The Last Legion (2007) Official Trailer #1 - Ben Kingsley Movie HD Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe ...

The Last Legion (2007) Official Trailer #1 - Ben Kingsley Movie HD

Posledná légia v réžii Douga Leflera na motívy populárneho historického románu talianskeho autora Valeria MassimaManfrediho je britsko-francúzsko-bulharský dobrodružný film, ktorý sa odohráva v piatom storočí a mieša prvky pádu Rímskej ríše a legendy o kráľovi Artušovi. Hoci medzi postavami tohto zvláštneho príbehu vystupujú Colin Firth a Ben Kingsley, film, ktorý sa nakrúcal v Tunisku a na východnom Slovensku, kritika i diváci prijali zle. Napriek tomu stojí za pozretie, pretože sa nestáva často, aby sme videli áčkové hollywoodske a bollywoodske hviezdy bojovať medzi sebou na hrade Červený kameň.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET