A francia Riviéra egyik gyöngyszeme, ahol alig találkozunk turistával

A panorámája egész életre szóló élménnyel gazdagít.

Ezé, Franaciaország

Èze a francia Riviéra egyik aprócska települése, amely Nizzától mintegy nyolc kilométerre található. A falu a csodaszép Földközi-tengerre nyíló panorámája mellett azért is lehet egyből vonzó sokunknak, mivel nemcsak tömeggel, de autóval sem találkozhatunk itt – utóbbiakat ugyanis teljesen kitiltották az utcákról.

Az All Things French utazási blog felhívta a figyelmet egy igencsak alulértékelt és figyelmen kívül hagyott falura, amely a francia Riviérán kellős közepén gyönyörű környezetével és lenyűgöző történelmével minket is tárt karokkal vár.

Ezt is nézd meg! 5 olcsó nyaralás egy ugrásra

A Monte Carlo és Nizza közötti elterülő Èze egy kis franciaországi tengerparti település, amely még a középkorban épült egy 427 méter magas szikla tetejére. Ezáltal pedig fantasztikus kilátás nyílik innen a Földközi-tengerre.

www.instagram.com

Míg a panoráma vitathatatlanul a legvonzóbb hívószó, Éze mediterrán építészete is lenyűgöz mindet arra járót. A falu számos épületében elegáns kőművesmunkák, élénk színű redőnyök és faragványok találhatók, így valóban úgy érezhetjük magunkat, mintha visszamentünk volna az időben.

Másik két eldugott francia gyöngyszem: Ide érdemes utazni, ha idén elbújnál a tömegek elől

Mindezt szintén felerősíti az a körülmény, hogy a falu szűk, macskaköves utcáira tilos autóval behajtani.

www.instagram.com

Ha pedig a lehető legmélyebben szeretnénk feltöltődni a helyi atmoszférával, az Èze szikláinak szélén fekvő Le Jardin Exotique-ben a helyi növények társaságában megtehetjük ezt. Itt ezen túl számos, a világ minden tájáról származó virágfajtát is megcsodálhatunk.

Az egzotikus kert tetején egy 12. századi kastély romjait is megtekinthetjük, amely még inkább átadja majd számunkra Éze történelmi hangulatát.

Nem utolsó sorban pedig a hagyományos piac meglátogatását sem szabad kihagynunk az Express beszámolója szerint: ezt minden vasárnap reggel tartják meg a falu központjában. Bár a szűk utcák miatt csak körülbelül húsz stand fér el, hihetetlenül minőségi friss termékeket, helyi sajtokat és kenyeret találni, de ha szuvenírt szeretnénk otthonra, arra is rá fogunk itt lelni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET