Tudtad? Van egy ország, ahol 4 hónapig tart a karácsony

Szeptembertől januárig.

Ha már az ősz beköszöntével karácsonyi dalok mennek a fejedben, akkor biztosan otthon éreznés magad a Fülöp-szigeteken. Az országban ugyanis furcsamód négy hónapig tart a karácsonyi időszak, aminek „gazdasági” és vallási okai is vannak.


A viszonylag korai ünnepi hangolódás nagyjából bevett szokás világszerte, de a már szeptember elején megjelenő karácsonyi dekorációk talán a legtöbb országban szemet szúrna mindenkinek. De nem a Fülöp-szigeteken!

Fotó: Shutterstock

Manila, Fülöp-szigetek

A több mint 110 millió fős ország a délkelet-ázsiai államok közül az egyetlen döntően keresztény vallású államnak számít, mely a kultúrában is tükröződik.

Egyes felmérések szerint például a lakosok 92 százaléka római katolikus vallást gyakorol, ami több, mint Olaszországban.

Emellett a korai ünneplésnek egy másik oka is van, a bevásárlóláncok: az üzletek ugyanis elkezdték hónapokkal korábban kipakolni a karácsonyi termékeket, amivel ösztönözni akarták a lakosságot a karácsonyi ajándékok megvételére.

TikTok-videónkban egy kicsit részletesebben mesélünk a négyhónapos karácsonyról: 

@drive.magazine Mit gondolsz erről?🎄#drivemagazine#világ#karacsony#christmas#ünnep#utazás#karácsony#fülöpszigetek♬ Santa hurry up! Great for Christmas! - Hanadayama Music Lab
AMI MÉG ÉRDEKELHET