Neked tetszik Gianni Versace luxuspalotája? Csak mert eladó.

Barokk báj, visszafogott fényűzés, szerény méretek. Vagy valami hasonló.

Gianni Versace Manhattanbe varázsolta az olasz barokk izgalmas palotáját, ami azonban most eladó, pontosan 70 millió dollárért. Galéria a legendás divattervező saját tervezésű lakásáról.

Fotó: Sotheby’s Realty

A hatemeletes, elegáns palota Manhattan egyik csendesebb részén, az Upper East Side-on található, a Fifth Avenue és a Madison Avenue között.

Az ötvenes években emelt épület belső tere összesen 1317 négyzetméter.

Gianni Versace 1995-ben vásárolta meg az épületet, amit aztán a saját, egyedi stílusában újíttatott fel, a pompázatos olasz barokkból nyerve az inspirációt.

A hét hálószobás, hét fürdőszobás palotában öt kandalló található, valamint belső lift, tetőterasz, játék- és médiatermek, továbbá tágas kert tartozik hozzá. A belépőket lenyűgöző márvány körlépcső fogadja, míg a belső teret az óriási, kertre nyíló erkélyen keresztül érkező természetes fény világítja be. Az óriási ebédlő, amelynek falait kézzel festett vászon borítja, közvetlenül a kertre nyílik, így ideális nagyobb partik helyszínének is.

Fotó: Sotheby’s Realty

Az épület grandiózusságát tovább növeli a harmadik emeleten lévő egyik nappali, amelynek plafonját mesterien kivitelezett freskó díszíti, falain pedig egy firenzei palotából áthozott, 19. századi festmények láthatók. A központi hálószobához óriási spa fürdőszoba tartozik, aranyozott részletekkel, antik oszlopokkal, márvány-jacuzzival és gőzkabinnal. Az utolsó emeleten található a második konyha és még egy fürdőszoba, ezek a játék- és média-termeket szolgálják ki. A tetőteraszról pedig gyönyörű kilátás nyílik a városra.

A palota ára 70 millió dollár – a szerencsés vevő pedig nemcsak egy minden igényt kielégítő, tökéletes fekvésű luxusépülettel gazdagodik, de egyben egy divattörténeti és építészeti attrakcióval is.

Fotógaléria

AMI MÉG ÉRDEKELHET