Ezekre a programokra kerestek rá legtöbbször a Google-ön

Riói karnevál, Rio de Janeiro

Egy jó fesztivál, egy ritka természeti jelenség vagy a farsangi karnevák – a Google adatai alapján az alábbi események érdeklik az embereket leginkább.


A Kuoni nevű utazási cég a Google-keresések alapján összeállított egy listát, mely turisztikai vonatkozással rendelkező eseményekre érdeklik legjobban az embereket.

Az első helyen a manhattani napfordulónak is nevezett Manhattanhenge áll, melyre évente több mint 1,3 millióan keresnek rá. Az évente négy alkalommal látható jelenség ideján a napfelkelte és a naplemente sugarai is tökéletesen láthatók New York felhőkarcolói között.

Shutterstock

A Manhattanhenge látványa

A Manhattan kerületében álló résztvevők a felkelő, illetve a lenyugvó Napot a városrész kelet-nyugati irányú utcáinak vonalában látja. Az angliai Stonehenge nevéből eredő Manhattanhenge a felhőkarcolókban gazdag középső (Midtown) városrészben a leglátványosabb, ahol a Nap a magas épületek övezte utcák középvonalában látható.

1,2 milliónál is több kereséssel második helyen végzett a szemet gyönyörködtető jelmezekben és maszkokban bővelkedő Velencei Karnevál. A minden évben rengeteg turistát vonzó eseményen számos zenei, kulturális és egyéb produkciót láthatnak az érdeklődők.

Ha már Velencei Karnevál: Utoljára élvezhetjük ingyenesen a Velencei Karnevált

A lista harmadik helyét elfoglaló Riói karnevált 1723 óta rendezik meg. A ma is a világ egyik legjelentősebb ünnepségének számító brazil karnevál táncos mulatságokkal, versenyekkel és extravagáns kosztümökkel várja a résztvevőket. A felhasználók több mint 738 ezer alkalommal érdeklődtek a Google keresőjében a Riói Karnevál iránt.

Negyedik helyen Mexikó kulturális szempontból jelentős rendezvénye, a halottak tiszteletére megtartott Día de los Muertos végzett, ezt követi a botanikára, kertészetre építő londoni Chelsea Virágshow. Népszerűnek számít még a tavaszi virágzás idejét jelölő Aranyhét Japánban, de a müncheni Oktoberfest sem maradt ki a listából.

Még több program 2024-re: Az 5 legjobb program Európában 2024-re

A 10-es toplista

  1. Manhattanhenge, New York, USA – 1,3 millió keresés
  2. Velencei Karnevál, Velence, Olaszország – 1,2 millió keresés
  3. Riói Karnevál, Rio de Janeiro, Brazília – 737 ezer keresés
  4. Día de los Muertos, Mexikó – 645 ezer keresés
  5. Chelsea Flower Show, London, Egyesült Királyság – 613 ezer keresés
  6. Aranyhét, Japán – 410 ezer keresés
  7. Albuquerque Nemzetközi Balloon Fiesta, Albuquerque, USA – 157 ezer keresés
  8. Sarki fények, Lappföld, Finnország – 146 ezer keresés
  9. Oktoberfest, München, Németország – 142 ezer keresés
  10. Obon (Lámpás) Fesztivál, Japán

A Kuoni kutatásáról és a további helyezetteket itt lehet megnézni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET