A Google Maps már a nemzeti parkokban is tud tájékozódni! Végre!

Sokáig kellett várni, hogy a Google letérjen a járt utakról a járatlanokra, de ez is eljött.

térkép
Fotó: Shutterstock
Jártál már úgy kirándulás közben, hogy fogalmad sem volt, hol vagy? Egyrészt, ha igen, érdemes letölteni a mapy.cz-t, ami a környéken az egyik legjobb térképes app. Másrészt, a Föld napja alkalmából a Google is piacra dobta új funkcióját, ami segít a nemzeti parkokban tájékozódni. Tehát mostantól Google talán már nem csak az aszfaltutakat ismeri, de biztos, ami biztos, próbáljuk ki élesben!

Aki szeret utazni és kirándulni is, biztosan nagyon kedvelni fogja a Google Maps, vagyik a Google Térkép új és ingyenes funkcióját, ami a természetben nyújt majd segítséget a tájékozódásban. Persze, van akinek elég egy iránytű, a fára festett turistajelzések, és ennyi tudással már bármilyen túraútvonalon elindul, másoknak viszont biztonságot nyújt, hogy tudnak egy térképre támaszkodni. Eddig a természetben, főleg a hatalmas rezervátumokban, nemzeti parkokban korlátozottan voltak elérhetőek a Google Earth és a Google Térkép szolgáltatásai, most azonban minden nemzeti parkot felvisznek a térképre is.

Öööö, hol is vagyok?

www.instagram.com

A Google a Föld napján, április 22-én, a National Park Week alkalmával tette elérhetővé az új funkciót, amivel minden fontos információt megtudhatunk a környező tájról, a nemzeti parkok látványosságairól, a parkban elérhető szolgáltatásokról, útvonalakról, közlekedési eszközökről, hivatalos túraútvonalakról. Ahogy eddig a sima útvonaltervezővel előre megtervezhetted az utadat egyik városból a másikba, úgy a természetben is tudsz előre gondolkodni, betáplálni, mit szeretnél látni, és ez később, offline üzemmódban nagy segítségedre lehet. Sőt, azok is élvezni fogják ezt a természetjáró funkciót, akik nem szeretnek tervezgetni, hanem a spontán kirándulás hívei, ugyanis a térképen látni fogják a felhasználók, hogy hol vannak éppen, és milyen érdekességek találhatók a közelben, képek és értékelések alapján pedig dönthethen, merre menjenek tovább.

A Google természetesen iOS és Android rendszerre is elérhetővé teszi az ingyenes, új térképet, amivel minden zarándoklat, túra, kirándulás, vadkemping és persze nyaralás sokkal könnyebben tervezhető lesz, csak ne felejtsd el lementeni az útvonalat, hogy majd internethálózat nélkül is használni tudd!

A kényelmen kívül pedig az is jó érv az új túratérkép használata mellett, hogy így a természetben eltévedő turisták száma is talán csökkenni fog.
AMI MÉG ÉRDEKELHET