Elkerülnéd a tömeget, mégis Görögországba vágysz? Erre a szigetre látogass el!

Kréta és Korfu zsúfoltságát messziről kerüljük el!

Szírosz, Görögország

Szírosz kevesebb turistát vonz, mint az olyan nagyágyúk, mint Korfu vagy Kréta. Pedig a görög szigetvilág e kevésbé ismert tagja is rendkívül sok mindent tartogat az odalátogatók számára. Alábbi cikkünkben bemutatjuk a Kükládok egyik gyöngyszemét.

Hivatalos adatok szerint Korfura 900 ezer, míg Krétára közel 3 millió turista látogatott el 2021-ben. Ezzel szemben a kevésbé ismert Szíroszon ugyanebben az évben kevesebb mint 261 ezer vendégéjszakát töltöttek el az utazók. Ez az arány pedig azóta sem sokat változott.

Ráadásul a szigetre való eljutás nem komplikáltabb, mintha máshová utaznánk a régióban. A 84 négyzetkilométer területű Szírosz ugyan rendelkezik egy repülőtérrel, amely belföldi járatokat fogad, de a legegyszerűbb mégis az, ha a Pireusz vagy Lavrion kikötőiből induló komppal utazunk át.

Ezt is nézd meg! A gyönyörű európai sziget, amit alig ismer valaki

www.instagram.com

A magával ragadó mediterrán hangulatot árasztó Szíroszt mindössze húszezren lakják.

Emiatt, illetve az elhanyagolható számú turista miatt –az Express cikke szerint – ez az egyik legideálisabb úti cél, ha egy igazán pihentető nyaralást tervezünk.

Látványosságok közül kiemelendő Anemomylos gyönyörűen felújított szélmalma, valamint Ano Syros középkori városának panorámája is.

Ez is érdekelhet: Fedezd fel az igazi Görögországot! 5 tipp a felejthetetlen utazáshoz

Fotó: Apostolos Zafeiriou/Unsplash

Ermúpoli a tengerről

Emellett kihagyhatatlan látnivaló még a másik nagyobb település, a domboldalon fekvő Ermúpoli is, amely lenyűgöző kilátást nyújt az Égei-tengerre. Kiemelkedő nevezetességek közt említhetjük itt a Metamorfosis Szotirosz, az Agiosz Nikolaosz Plousziosz, vagy a Szűz Mária mennybemenetele templomokat.

Szállások és éttermek tekintetében – igényeink szerint – rengetegféle opció közül szemezgethetünk. Ha pedig kedvelői vagyunk a tengeri ételeknek és a boroknak, ez a sziget az igazi kánaánt nyújtja majd számunkra.

Szírosz értékes gócpont is egyben, ugyanis innen könnyen átkompozhatunk többek között Szantorinire, Naxoszra, Míkonoszra, vagy akár Pároszra.

AMI MÉG ÉRDEKELHET