Elindul Görögország első „helikopter-légitársasága”

Júniustól már menetrend szerinti helikopterjáratokkal is utazhatunk az Égei-tenger szigetei között. A Hoper üzemelteti a járatokat, akik fix útvonalakat és időpontokat nyújtanak azok számára, akik gyorsan és látványosan szeretnék bejárni Görögországot.

Már el is startolt Görögország első és egyetlen helikoptereket használó légitársasága, amely napi járatokat indít az Égei-tenger szigetei között. A Hoper helikopterjáratai Athén, Antipárosz, Folegandrosz, Íosz, Kéa (Kéosz), Míkonosz, Pátmosz, Szantorini, Szífnosz, Szpécesz (Spetses) és Tínosz szigeteire közlekednek, és állításuk szerint a leghosszabb út is csupán 45 percet vesz igénybe. A járatokra helyet foglalni online és személyesen is lehet.

A vállalat székhelye Athén, melynek járatai egész évben elérhetők lesznek. A cég flottája öt darab üvegkabinos Robinson R44, illetve Robinson R66 típusú helikopterből áll. Athént, Míkonoszt és Szantorinit jelölték ki a járatok központi helyszínéül – a bázis viszont Athénban van. Az athéni nemzetközi repülőtérről mindössze 15 percnyi autózással érhetjük ezt el.

A Hoper járatai bár meghatározott útvonalakon közlekednek, kérésre charterjáratokat is indítanak azon utasok számára, akiknek tervei nem illeszkednek a menetrend szerinti útvonalakhoz.

A Hoper vezérigazgatója, Dimitris Memos a Travel Daily News-nak azt mondta, hogy azért kezdtek bele a vállalkozásba, mert egy gyors és hatékony közlekedési lehetőséget szerettek volna adni azoknak az utazóknak, akik számára fontos az idő. A Hopernek köszönhetően Memos elmondása szerint az órákból percek lesznek, az utazók pedig ennek az egyedülálló élménynek köszönhetően akár egy teljes napnyi szabadságot is nyerhetnek nyaralásuk során.

„Mi elsősorban a megfizethetőségre fókuszálunk, valamint arra, hogy a helikopteres utazások széleskörben elérhetőek legyenek. A Hoper lehetővé teszi az utasok számára, hogy anélkül üljenek helikopterekre, hogy egy egész gépet egyénileg ki kéne bérelniük”

– mesélt a szolgáltatásról Dimitris Kossyfas, a cég kereskedelmi igazgatója.

Azonban kinek mit jelent a „megfizethető", ugyanis az egyirányú utak ára nagyjából 160 euró, míg a retúrjegyek ára – helyszíntől függően – körülbelül 350 euró körül mozognak.

Az úti célok listáját pedig úgy tudni, hogy a Hoper még idén bővíteni is fogja.


AMI MÉG ÉRDEKELHET