Havas kalandok Erdélyben 3.

Harmadik részünkben az extrémebb kalandokat keressük: lovasszán, kutyaszánhajtás és persze a medvék - távolról.

Fotó: Shutterstock


Míg az első részben megismerkedtünk a havas havasokkal és az erdélyi tél szépségeivel, a másodikban pedig a Hargitára és Parajdra kirándultunk, most konkrét tippeket adunk, hogy merre keressük a különleges kalandokat.

Lóvontatta és motoros szánnal a Hargitán

www.youtube.com

Szánozás Pálpataka

A Nagy Lak Vendégház lovasszán túrája fél óra gyaloglással kezdődik (így kevésbé fázunk utazás közben), majd kétórányi csengős, két ló vontatta siklás következik a havas tájban, miközben az ütemes patkódobogás elringatja a testet és az elmét.

A Madarasi-Hargitán a Góbé Adventures csapata szervez motoros túrákat, ahol a szánnal a könnyebb túraútvonalakon siklanak végig. Ilyenkor a Székelyföld lankáinak jóval nagyobb részét be lehet barangolni, mint a hóval nehezített gyaloglás során.

Kutyával medvéhez

Fotó: Getty Images

Az erdelyivendeghazak.ro szervezésében a medveleshez a medve előtt 2–2,5 órával kell odaérni, hogy a bundás szürkületi etetésekor már ne tűnjenek fel a friss embernyomok. Mivel a mackókkal itt biztonságban lehet találkozni, inkább ezt a módját válasszuk az ismerkedésnek.

Ha kutyaszánoznánk, utazhatunk malamutok mögött Balánbányáról az erdelyiturak.ro szervezésében, a trekhunt.com Gyergyószentmiklósról kétórás hajtásra visz magával kisebb csoportokat is, a szekelyfoldikalandturak.hu pedig a Hargitára repít el, ahol akár a saját szánunkat is hajthatjuk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET