Senki nem tudja, mitől rázkódott a repülőgép, ami 50 ember sérülését okozta

Váratlan esemény zavarta meg a repülőutat.

egy repülőgép turbulenciában
Fotó: Shutterstock

A március 11-ei incidens után az ügyben értinett LATAM Airlines közleményt adott ki, melyben azt írják, útja során olyan technikai esemény történt a járattal, amely erős mozgást okozott a fedélzeten. Ennél konkrétabbat a szakértők azonban csak a Boeing 787-9-es típusú repülőgép kivizsgálása után tudnak majd mondani.

A Sydneyből az új-zélandi Aucklandbe tartó járat útját egy technikai eseménynek nevezett, erős rázkódás nehezítette meg.

A fedélzeten tartózkodó egyik utas elmondása szerint váratlan, gyors zuhanást tapasztaltak, amellyel kapcsolatban nem tudták elképzelni, mi okozhatja pontosan.

Ezt is olvasd el! Több mint 900 millió eurót követelnek az utasok, miután kiszakadt a repülőgép ajtaja

Fotó: Shutterstock

Hato Hone St John mentőszóvivő szerint a LATAM Airlines LA800-as járatát mentősök fogadták, amikor az Új-Zélandon földet ért, és mintegy 12 utast kórházba szállítottak, további 38-at a helyszínen elláttak.

Fotó: Suhyeon Choi/Unsplash

A repülőgép a menetrend szerint landolt az aucklandi repülőtéren. Az incidens következtében néhány utas és a kabinszemélyzet sérült meg. Ők azonnali segítséget kaptak, és szükség szerint a repülőtér orvosi személyzete megvizsgálta vagy ellátta őket

– közölte a legnagyobb dél-amerikai légitársaság.

A repülőgép ChiIe fővárosába, Santiagóba indult volna tovább.

Ez is érdekelhet: A világ leginkább turbulenciaveszélyes repülőútjai között találunk két európait is

A LATAM sajnálatát fejezte ki, és elnézést kért a kellemetlenségekért az utasoktól. A légitársaság képviselői azt is hangsúlyozták, hogy működési normáknak megfelelően biztonsági prioritásként kezelik, illetve vizsgálják ki az ügyet.

Az elmúlt hónapokban nem ez az első eset, hogy utasok sérültek meg repülés közben. Az Independent cikke emlékeztet, hogy még decemberben a nyugat-ausztráliai Perthből Dubajba tartó Emirates-járaton – súlyos turbulenciák miatt – legalább tizennégy utas sérült meg. Illetve a Bonza Aviation egyik tavaly novemberi járatán a kabinszemélyzetet kellett kórházba szállítani, miután váratlan és súlyos rázkódások miatt megsérültek a fedélzeten.

AMI MÉG ÉRDEKELHET