Melyik országokban egyszerű e-autóval járni?

Mert szép, szép, ha van egy elektromos autónk, de nem árt, ha tölteni is lehet útközben.

Fotó: Shutterstock

Mivel a hatótávolságok még mindig kicsit gyerekcipőben járnak, bizony fejben kell tartani a töltőállomásokat. Most annak néztünk utána, melyik európai országban könnyű tölteni az elektromos autónkat.

Meglepetés, hogy Magyarország igen előkelő helyen szerepel a listán, és olyan környezetvédelemben nálunk sokkal előrébb járó államok, mint Dánia, a legrosszabb e-hálózattal rendelkeznek. Ahogy az elektromos járművek egyre elterjedtebbek a világon, úgy a hozzá tartozó infrastruktúra is gyorsan fejlődik – főleg itt Európában. Az e-autók vásárlásánál mindig nagy dilemma, hogy mekkora hatótávolságú járgányt válasszunk, mert az nem elég, ha a hétköznapokon jól szolgál bennünket a kocsi, fontos, hogy kirándulások, üzelti utak, nyaralások alatt is megbízható és kiszámítható legyen. De melyik országban található a legjobb infrastruktúra?

Hollandia a biciklik és elektromos autók paradicsoma

Fotó: Shutterstock

Töltőállomás Hollandiában

Hollandiában átlagosan 24,15 töltőállomás jut 10 négyzetkilométerre, ami a legmagasabb az összes elemzett ország közül (10-ből 8,23-as elektromos kompatibilitási pontszámmal), és 256,3%-kal több, mint az ebben a kategóriában második Luxemburg (6,87 állomás 10 négyzetkilométerenként) területén. A második helyen Horvátország következik, az ország töltési infrastruktúrája pedig 7,66 pontot ért el a 10-ből. Minden 1,47 elektromos járműre jut egy töltőállomás, ami azt jelenti, hogy a vizsgált 32 európai ország közül Horvátországban a legjobb a töltőállomások és az elektromos járművek aránya.

A rangsor

1. Hollandia
2. Horvátország
3. Szlovákia
3. Lettország
4. Magyarország
5. Észtország
6. Csehország
7. Lengyelország
8. Törökország
9. Olaszország
10. Luxemburg
10. Svájc

Forrás: uswitch.com

A táblázatban látszik, hogy milyen szempontok szerint rangsorolták az országokat: az első oszlopban a 10 négyzetkilométerre jutó töltőállomások számát látjuk, a másodikban, hogy mennyi használó jut egy állomásra, a harmadikban a gyors töltésű állomások százalékos arányát a sima állomásokhoz képest, a negyedikben az éves átlagos töltési ár/e-autó aránya, az ötödik oszlopban pedig az ezekre kapott pontszám van feltüntetve.

A legrosszabbak országok e téren

Elkészült a negatív lista is azokról az országokról, ahol a legnehézkesebb az e-autók töltése:

1. Írország
2. Ciprus
3. Görögország
4. Izland
5. Dánia

Ezekben az országokban nagyon kevés a töltőállomás, azok közül pedig elenyésző (van, ahol nincs is) gyors töltési lehetőség, cserébe viszont nagyon drágán tölthetjük az elektromos járgányunkat.

Mielőtt elektromos járművet vennénk, nézzünk utána, a környezetünkben vagy a hétköznapi útvonalainkon mennyi töltőállomás van, és amikor külföldi utazásra készülünk, akkor is tájékozódjunk az e-infrastruktúráról.

AMI MÉG ÉRDEKELHET