Hatalmas luxus várja a világ legnagyobb tengerjárójának utasait

Nagy felhajtás övezi a rekorder hajót, amely első útjára indul hamarosan.

icon of the seas
Pedro Portal/El Nuevo Herald/Tribune News Service via Getty Images

Január végén indul a közel 10 ezer utas befogadására alkalmas Icon of the Seas. A világ legnagyobb tengerjáró hajóján a legnagyobb luxusban utazhatunk. Cikkünkben a hajó belseje és a különböző luxusszolgáltatások is megtekinthetők.


A több mint 250 ezer tonnát nyomó all-inclusive tengerjáró bejárása már önmagában felér egy utazással. Az óriáshajón összesen 10 (utasoknak elérhető) fedélzet, nyolc helységés számos szórakozási lehetőség kapott helyet, melyek teljesen egyediek, külön éttermekkel, valamint egyedi rekreációs lehetőségekkel bírnak.

A hajó a próbakörét még 2023 júniusában tette meg a finn Turku területére, az első hivatalos útjára pedig 2024. január 27-én indul. Az Icon az amerikai Miamiból indul majd a Karib-térség irányába, ahol St. Kitts-t, St. Thomast és a Bahamákat fogja érinteni.

Az Icon hétnapos utazása során a vendégek három teljes napot töltenek majd a tengeren, ahol garantáltan nem unatkoznak majd. Az első úton 2805 dupla ágyas szobát tudnak lefoglalni az utasok, melyek maximálisan 7600 vendég befogadására képesek. A vendégek mintegy 28 különböző szobatípusból válogathatnak, ezek közé tartoznak például a pazar kilátással bíró Sunset-lakosztályok és az akár hat fős családok befogadására alkalmas Family Infinite Balcony szobák.

Az elérhető legnagyobb lakosztály – az Ultimate Family Townhouse – területe közel 165 négyzetmétert tesz ki, és olyan lehetőségekkel van felszerelve, mint a moziterem, a ping-pong asztal, a karaoke és a szinteket összekötő csúszda. A „szoba” nyolc ember befogadására képes, ahhoz pedig, hogy kipróbáljuk egy hét erejéig, 75 ezer dollárt (nagyjából 26,2 millió forintot) kell fizetnünk.

Az egyedi hangulatot megidéző nyolc helység közül van, ami a Central Parkot idézi meg és van, más egy európai strandra hajaz (The Hideaway). Ezek mellett a The Suite, a Thrill Island, a Chill Island, a Royal Promenade és az Aquadome elnevezésű szomszédságok közül válogathatnak a leendő utasok.

A 2350 fős személyzet egy teljesen különálló lakrészt kap a hajón, melyben többek között videojáték-szoba és fodrászat is van.

A személyzeti fedélzet is bizonyára átlagon felüli lesz: Ilyen egy óceánjáró hajón dolgozó ember élete

Persze az Icon egyik legnagyobb érdekessége a fedélzetén található óriáscsúszdapark, ahol hat különböző rekorddöntő csúszda, három szabadesős csúszda, valamint egy raftinghoz hasonló csúszda is található, amin egyszerre négy vendég tud lecsúszni.

Az aquapark részleghez tartozik továbbá hét általános és egy örvény medence, amibe beletartozik a világrekordnak számító Infinity kilátómedence is. A Royal Bay Pool a 15. szinten kapott helyet, ez pedig a becslések szerint szintén egy rekordernek számít az tengerjárók között, ugyanis a medence összesen több mint 151 ezer liternyi vizet tartalmaz.

Fotó: El Nuevo Herald / Getty

A Chill Islandnak keresztelt negyed egy része. Alul a lakónegyedek és az éttermek, felül a medencék.

Természetesen, ha az utasok kifáradnának a nagy csúszdázásban, akkor a hajó 20 éttermének bármelyikében belekóstolhatnak a menübe, estefelé pedig 15 bár kínálata közül válogathatnak.

Valószínűleg furcsább helyiségek is vannak a hajón: 6 meghökkentő tény az óceánjáró hajók fedélzetéről, amiről alig hallott valaki

A szórakoztatást kínáló részlegen mintegy 75 artista és művész felel majd a hangulatért. A hajón megtalálható lesz például egy jégaréna, ahol profi korcsolyázók előadásait lehet megtekinteni, az AquaTheater névre keresztelt „színházban” pedig búvárok, robotok és görkorcsolyázók szórakoztatják majd a vendégeket.

A legnagyobb méretű, Royal Theater színháztermében olyan előadásokat nézhetnek majd meg a vendégek, mint az Óz, a nagy varázsló.

Ugyanehhez hasonló, grandiózus termekből sem szűkölködik az Icon, de az tengerjárón kisebb egységek is helyet kaptak, mint például egy zongorabár, ahol összesen 50 zenész és humorista léphet majd fel.

(CN Traveler)

AMI MÉG ÉRDEKELHET