Novoročné čítanie: 5 kníh, ktoré vás nabudia na rok 2024

Predstavujeme vám päť kníh, ktoré vás na rok 2024 naladia pozitívne, pomôžu vám v živote objaviť nové perspektívy a možnosti.

Foto: Shutterstock

Keďže Nový rok je predovšetkým o nových začiatkoch a predsavzatiach, možno aj vy hľadáte inšpiráciu a motiváciu na ceste k lepšiemu ja. A čo môže byť lepším spoločníkom na tejto ceste ako dobrá kniha? Máme pre vás päť tipov práve na túto tému.

1. Na ceste za sebaláskou - Najwa Zebian (Alferia)

Foto: Alferia

Najwa Zebian vo svojej knihe "Na ceste za sebaláskou" ponúka hlboký náhľad do dôležitosti sebaprijatia a vnútorného mieru. Autorka, ktorá sa presťahovala z Libanonu do Kanady ako mladá moslimka, opisuje svoj osobný boj a transformáciu, ako sa naučila nájsť domov v sebe samotnej. Jej pútavý príbeh je plný praktických rád pre tých, ktorí hľadajú vnútorný pokoj a cenu sebapoznania.

2. Ikigai - Francesc Miralles a Héctor García (Torden)

Foto: Torden

"Ikigai" od Francesca Mirallesa a Héctora Garcíu je fascinujúcim pohľadom na japonskú filozofiu hľadania životného poslania. Kniha podrobne skúma tajomstvo dlhovekosti a šťastia, ktoré obyvatelia Japonska praktizujú cez koncept ikigai - nájdenie dôvodu vstať každé ráno. Táto kniha vám poskytne nástroje, ako nájsť váš vlastný ikigai a priniesť tak zmysel a uspokojenie do vášho života.

3. Dobré vibrácie, dobrý život - Vex King (Tatran)

Foto: Tatran

Vex King, známy motivátor a influencer, prináša vo svojej knihe "Dobré vibrácie, dobrý život" radu príbehov a riešení na bežné životné problémy. Jeho osobný príbeh prekonania ťažkostí a negatívnych vzorcov myšlienok je inšpiráciou pre každého, kto hľadá cestu k sebaláske a pozitívnemu mysleniu. Kniha je plná praktických tipov, ako si vybudovať šťastnejší a plný život.

4. Môj posledný výdych - Paul Kalanithi (NOXI)

Foto: NOXI

V knihe "Môj posledný výdych" Paul Kalanithi, neurochirurg a autor, ktorému bola diagnostikovaná terminálna rakovina, ponúka zamyslenie nad tým, čo robí život hodnotným aj v tvári smrti. Jeho úvahy o smrti, živote a osobnej transformácii sú silným pripomenutím toho, čo je v živote naozaj dôležité. Kniha je hlboko dojímavým a povzbudzujúcim čítaním pre každého, kto hľadá hlbší zmysel života.

5. Jemné umenie mať veci v paži - Mark Manson (Eastone Books)

Foto: Eastone Books

Mark Manson v knihe "Jemné umenie mať veci v p**i" prináša osviežujúci pohľad na osobný rozvoj. Sústredí sa na akceptovanie nedokonalosti a neúspechu ako súčasti života. Manson odhaľuje, ako nájsť spokojnosť v tom, čo je skutočne dôležité a odmietnutie neustáleho tlaku na ľudí, že musia byť výnimoční. Jeho realistický a priamy prístup je balzamom pre každého, kto sa chce vymaniť z pasce neustáleho snaženia sa byť dokonalý. Kniha je ako stvorená pre mladšiu generáciu, ktorá sa s Markovým štýlom písania ľahko stotožní.

AMI MÉG ÉRDEKELHET