Ezek voltak a legnépszerűbb Airbnb-szállások 2023-ban az Instagramon

Indonéziától egészen Costa Ricáig.

Airbnb szállás
Foto: Airbnb

Manapság a szálláshelyek már nem csak arra szolgálnak, hogy éjszakánként legyen hol álomra hajtani a fejünket. A modern utazóknak az is fontos, hogy hogyan néz ki az adott szálláshely, egyes hotelek pedig már önmagukban egy úti célt jelentenek. Az Airbnb tisztában van ezzel a trenddel, éppen ezért készítettek egy listát azokról a házakról, lakásokról, amiket Instagram-oldalukon a legtöbb felhasználó kedvelt.


Quintay Casablanca, Chile 

Ez az egyszobás apartman Chile fővárosától, Santiagótól 90 percre található. Előnyeihez sorolható, hogy egyszerre békés és könnyen megközelíthető. A vízparton fekvő Quintay Casablancát sziklák és zöldellő kertek veszik körül, ami 7968 felhasználót varázsolt el.

Eco Bambbo House, Indonézia

Balin, az Ayung-folyó nyugati partján rejtőzik az a zöld luxusvilla, ami 6888 lájkot kapott az Instagramon. Az Ubud városától 25 percre található szálláshely két ensuite hálószobával, egy óriási nappalival és egy privát látványmedencével rendelkezik.

Jungle Home, Mexikó 

A harmadik legnépszerűbb poszt 2023-ban a Tulum városában elhelyezkedő Jungle Home lett, melyet 6651 felhasználó kedvelt. A három hálószobás apartman ideális azoknak, akik egy kis elvonulásra vágynak, ugyanis itt a nyugalmat maximum a madarak csiripelése zavarhatja meg. A szálláshely ráadásul csak 10 percre van a tengerparttól és egy négyperces autóútra a belvárostól.

Ocean View Villa, Costa Rica

Costa Rica Santa Teresa tengerpartjától északra található a pazar kilátást nyújtó modern luxusvilla, amiben négy tágas hálószoba, egy kinti teraszos rész, és egy sósvizű látványmedence várja a vendégeket.

Tuscan Tree House, Olaszország

Toszkána szívében, Firenze külterületén, az olajfák árnyékában várja vendégeit ez a modern faház, ami tökéletes egy romantikus kalandokra. A szálláshelyen persze minden megvan, amire igényt tarthatnak a vendégek: egy felszerelt konyha, egy magaslati hálószoba, egy privát terasz, de még egy közösségi teniszpálya és egy medence is helyet kapott.

Lagoon Float Camp, Kanada

Kanada délnyugati partjánál, egy a Clayoquot Sound rezervátum öreg erdőinek közepén található az a szálláshely, amit elsősorban a természet kedvelői fognak szeretni. A víz közepén felállított sátor persze fűthető, mellette pedig egy szauna is a vendégek kényelmét szolgálja.

Upstate A-Frame, Egyesült Államok

New York nemcsak nagyvárosi lehetőségekben bővelkedik: privátabb szálláshelyeket is tudunk találni. Ilyen például a Hudson-völgy szívében rejtőző A-Frame, ami három hálószobával várja a kikapcsolódni vágyó turistákat. Az egész házat a természet veszi körbe, a környéken pedig számos túraútvonal fut végig.

Chic Log Cabin, Egyesült Államok

New York-ban van egy másik kedvelt szálláshely is, a belvárostól kétórás autóútra található Chic Log kabin. A kandallóval felszerelt vízparti házikó tökéletes egy olvasással, társasjátékozással töltött nyaraláshoz, de szaunázásra is van lehetőség.

Tanglebloom Flower Farm Glamping, Egyesült Államok

A glamping (glamour + camping) névvel illetett szálláshelyek a sátrazás élményét kombinálják a kényelemmel, így van ez a minimalista vermonti kabin esetében is. Az üvegtetejű házikóból éjszakánként megfigyelhetjük a csillagokat, és a kinti konyhának, valamint a pezsgőfürdőnek köszönhetően ideális romantikus helyszínnek számít.

Meditative Beachfront Retreat, Ausztrália

A Melbourne-től délkeletre található privát házikót a tengerből kinyúló mészkősziklák sokasága veszi körbe, a szállás építése során pedig fő szempont volt a környezettudatosság. Az Airbnb-lakás emiatt a minimalizmusra fókuszál, de persze minden megtalálható benne, ami egy kis feltöltődéshez szükséges.

AMI MÉG ÉRDEKELHET