Ezért lehet az utazók kedvence a legújabb iPhone-széria

Az Apple szeptember közepén tartotta meg a legújabb iPhone-szériát bemutató sajtóeseményét. Íme, pár fejlesztés, ami az utazók számára segítség lehet a jövőben.

új iphone
Getty Images

Az utazás szerelmesei jól járhatnak az Apple legújabb termékeivel: a széria négy olyan funkcióban is fejlődött, melyek megkönnyíthetik az utazók életét.


Szeptember közepén az Apple bemutatta az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, valamint az új névvel rendelkező iPhone 15 Pro és iPhone 15Pro Max telefonokat. Ezeken kívül két okosórával is kiegészítették kínálatukat, ezek pedig az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2.

Greg Joswiak, az Apple globális marketingért felelős alelnöke szerint az eddigi „legprofibb" termékcsaládot dobták a piacra, de mi mást mondhatna. Más telefonokhoz nem akarjuk hasonlítani, viszont megnéztük, mit ír róla a Travel + Leisure, ahol kifejezetten az utazóknak szedték össze a hasznos funkciókat.

Komoly fejlesztések a kamerán

Getty Images

Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus az előző szériákhoz hasonlóan három optikai minőségű zoomolási szinttel rendelkezik; ami megváltozott, az a minőség. A főkamera eddigi 12 megapixeles szenzorát 48 megapixelesre cserélték, aminek köszönhetően úgynevezett szupermagas felbontású fotókat tudunk készíteni.

Az optikai minőségű kétszeres zoomolási funkció pedig olyan hatást kelt, mintha egyel több kamera lenne a modelleken: a képkészítés során a telefon a teljes 48 megapixeles felület közepén található, 12 megapixeles részét használja csak fel. Az iPhone 15 Pro Max pedig nem is három, hanem ötszörös zoomolásra is képes .

Fotó: Shutterstock

iPhone 15 Pro Max

Emiatt még akkor is jó képeket tudunk készíteni egy-egy látványosságról, ha az messze, vagy éppen túl magasan van

fejti ki a széria előnyeit a lap.

A rossz éjszakai fotók és homályos szelfiktől sem kell tartani, ugyanis az éjszakai képek minőségén is javítottak, valamint a portréfotók területén is újított a gyártó: az első kamera már képes automatikusan fókuszálni, felismerni, hogy emberről vagy például állatról akarunk képet csinálni, illetve az első kamera világítási funkciójának jóvoltából sokkal szebb szelfiket tudunk lőni.

A fókuszálással még a képek készítése után is tudunk játszani: bármikor átállíthatjuk, hogy a kép melyik része legyen a középpontban.

A videók minősége is javult, a 4k-s HDR felbontásnak, valamint az „Akció módnak” köszönhetően már remegő kézzel is jó videókat tudunk készíteni.

„Egész napos" akkumulátor

Az Apple ígéretei szerint az iPhone 15-ös modellek egy „egész napos” akkumulátorral rendelkeznek. A felhasználók az iPhone 15-ön 20, a 15 Pluszon pedig 26 órányi videót tudnak visszanézni, ami esszenciális funkció a hosszú repülőutakhoz és az egésznapos kalandozásokhoz.

Végre eljött az univerzális töltők korszaka

Shutterstock

USB-C csatlakozó, töltő az iPhone 15-ön.

A legújabb modellek már a legtöbb helyen használt USB-C porttal rendelkeznek, így akkor sincs baj, ha véletlenül otthon felejtettük az eddig megszokott töltőt.

Közúti segélyhívásra is lesz lehetőség

Az Apple az SOS funkcióját még az előző modelleken vezette be, lehetőséget adva a felhasználóknak arra, hogy műholdakon keresztül tudják elérni a különböző vészhelyzeti szolgáltatásokat. Az új fejlesztésnek köszönhetően mostantól viszont az közúti segélyhívásra is van lehetőségünk – bár ez a funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban, Németországban, az Egyesült Királyságban, illetve Franciaországban érhető el. Az Apple szerint térerő híján is elég lesz csupán egy üzenetet küldenünk, a műholdak megoldják a feladatot.

Cikkünk nem tartalmazott szponzorált tartalmat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET