Itt az eddigi legjobb Suzuki motor?

Tökéletes karácsonyi ajándék magunknak.

Fotó: Suzuki

Szögletesen futurisztikus, mégis kellemes dizájn jól összerakott darabokból. Megjött a legújabb Suzuki sporttúramotor.

A 2015-ben megjelent GSX-S1000F hamar népszerűvé vált a sporttúra motorok között, hiszen megfelelően ötvözte a teljesítményt, a kényelmet és a dizájnt. A japán gyártó novemberben dobja piacra a 2022-es modellévre szánt következő generációt: a modell immár a GSX-S1000GT nevet viseli, a GT természetesen a Grand Tourer rövidítése.

www.youtube.com

The GSX-S1000GT is Suzuki's best bike in years | MCN review

Az áramvonalas dizájnt éles kontúrok jellemzik, az egyik legfeltűnőbb látványelem a hatszögletű, vízszintes elrendezésű LED-es fényszóró. Megnőtt a sportos megjelenést nyújtó üzemanyagtartály is, amely immár 19 liter üzemanyagot tárolhat, a tágas és funkcionális oldaldobozok pedig elengedő helyet biztosítanak. A GSX-S1000GT műszerfala új generációs, 16,5 centiméteres, színes TFT-, LCD-képernyőt alkalmaz karcálló felülettel és tükröződésmentes bevonattal. A nappali és éjszakai üzemmódot is kínáló kijelző kompatibilis az okostelefonokkal is.

Fotó: Suzuki

A meghajtásról 1,0 literes, Euro5-ös erőforrás gondoskodik, a maximális teljesítmény 152 LE, a forgatónyomaték pedig 106 Nm. Mindehhez 226 kilogrammos menetkész tömeg társul. A GSX-S1000GT fejlett elektronikus vezérlőrendszerei között ott a vezetésimód-választó (SDMS), az öt üzemmódot kínáló új kipörgésgátló, a tempomat és a kétirányú gyorsváltó rendszer.

AMI MÉG ÉRDEKELHET