Ez az attraktív lombház olyan, ahová máris utaznál

360 fokos panoráma tárul elénk ebből a prágai faházból.

lombház
Egy pici ház az erdő szélén, ahol reggel arra ébredünk, hogy a bárányok az ablak alatt legelésznek, madarak csivitelnek, vagy épp télen innen csodálhatjuk a hófehér tájat.

Ugyan msot elég korlátozottak a lehetőségeink az utazásra, addig is legalább gyönyörködhetünk a különleges fahézban. A cseh építész, Jan Tyrpekl úgy döntött tavaly, hogy a birtokán épít egy apró lombházat, egy elvonulós kuckót, amely zárt, de mégis egy karnyújtásnyira van a természettől.

Tökéletesen valósította meg az álmát, hiszen természetes anyagokból sikerül 4 élő fa törzsére felerősítenie a lombházat, amelynek a közepén még egy hihetetlenül ötletes kandalló is helyet kapott.

A tervező a szeparáltságot úgy oldotta meg, hogy a kunyhóba vezető létrát felhúzhatónak tervezte. 360 fokban, padlótól plafonig végig üvegablakon nézhetjük a tájat, persze ha még egy kis privát szférára vágyunk, akkor a körben sínen futó függönyt is behúzhatjuk.

Hogyan szellőzik? Természetesen, hiszen a gerendáknál van körben egy 10 cm-es rés, ahol jár a levegő, plusz, ha a lépcsőt lenyitjuk, akkor alulról is árad be a friss levegő.

Az egy éve felhúzott házat már ki is lehet bérelni a tulajdonostól, sőt évente egyszer-kétszer saját workshopot is szervez a birtokára a kis házhoz, amelynek alkalmával a hrusicei (ez Prága keleti, külvárosi része) kertben összegyűlnek, fákat ültetnek, ezzel is jelzik a természet iránti tiszteletüket.

Ki ne akarna egy ilyen dizájnos és hangulatos lombházban pihenni?


AMI MÉG ÉRDEKELHET