Skryté klenoty Slovenska podľa Janky Travelhacker

Janka Travelhacker má skvelé tipy nielen na to, ako cestovať lacno po svete. Drive magazínu prezradila, aké skryté klenoty Slovenska objavila počas svojho cestovania po domovine a aké menej známe miesta obľubuje vo svojom meste, v Bratislave.

Foto: Drive Magazine


HRADISKO BOJNÁ

Foto: Travelhacker.blog

Patrí medzi najvýznamnejšie archeologické lokality na území Slovenska. Sú tu pozostatky obranného valu, rekonštrukcia obydlí, v akých bývali naši predkovi a rekonštrukcia obranného valu. Na tomto mieste sa dokázalo, že kresťanstvo bolo u nás ešte pred príchodom Cyrila a Metoda, čo vlastne prepísalo dejiny. Je to tam veľmi pekne spravené.

DEDINKA SEBECHLEBY

Foto: Travelhacker.blog

Majú tu krásne vínne domčeky a tufové pivnice. Je tu úžasná oberačka, tradičné špeciality a na Starej hore aj Národopisné múzeum.

Obec Lišov

Foto: Travelhacker.blog

Nájdete tu svetovú galériu masiek, tradičnú hontiansku izbu, aj repliku 2000 rokov starého keltského obydlia. Do všetkých týchto miest vložili miestni ľudia srdce.

Moje mesto - Bratislava

Foto: Travelhacker.blog

V Bratislave mám väčšinu kamarátov a rodinu. Tu tancujem, tu to poznám a tu som spokojná. Rada si zájdem k vilám pod Slavínom a do uličiek na Palisádach, kde sú krásne historické vily z 19. storočia. Mám rada 500 bytov, čo je štvrť pri Nivách, kde sa rada prechádzam s hudbou v ušiach. Keďže rada chodím, rada sa prechádzam po ulici Hlboká cesta. Vo francúzskej pekárni si zoberiem kávu a croissant so sebou a idem na prechádzku popri pekných vilách, prírode a pútnickom kostole. Za prírodou sa vydávam do Horského parku, alebo na breh Dunaja z petržalskej strany. Veľmi pekná je lokalita Pečnianska riviéra, sú tam aj bunkre v lesoch, úplne na hranici s Rakúskom.

AMI MÉG ÉRDEKELHET