Ezeken a Japán szigeteken már a macskák vették át az uralmat

Az egyik fő oka annak, hogy Japánt rengetegen kedvelik az, hogy számos különleges látványossággal bír. Itt azok az utazók is jól tudják érezni magukat, akik a városi pezsgést kedvelik és azok is, akik a természeti csodákat. Sőt, most már azt is tudjuk, hogy azok is imádni fogják a kelet-ázsiai szigetországot, akik a macskák szerelmesei, ugyanis itt már több helyen a négylábúak száma meghaladja az emberekét.


Tasirodzsima 

Tasirodzsima egy apró sziget, mely Tokiótól északra helyezkedik el, és az elmúlt évek során azért került fel az utazók bakancslistájára, mert a szigeten számtalan macska él. Legelőször még az elszaporodott egerek miatt hoztak macskákat a különleges szigetre, mára viszont már nagyjából négyszer annyi négylábú él itt, mint amennyi ember. A sziget közepén helyet kapott egy a cicáknak dedikált szentély is ugyanis, a helyiek úgy hiszik, hogy a cicák szerencsét hoznak – ami bizonyos tekintetben igaz is, hiszen éppen emiatt kíváncsiak annyian a térségre.

Aoshima 

A déli oldalon található Aoshima szigete szintén az ott élő cicáknak köszönheti hírnevét. A korábbi szigethez képest viszont itt már nagyjából hatszor annyi négylábú él, mint ember. Ők ugyanis csupán csak kétszázan vannak a szigeten. Aoshima szigetén egyébként a macskákon kívül nem sok turisztikai látnivaló van: éttermek, vendégházak és üzletek sincsenek, a kikötőbe is naponta csak kétszer érkezik egy komp.

Manabeshima 

Manabeshima elszigetelt szigetét Japán déli részén, Oszakától is délre találhatjuk. Ezen az apró szigetecskén a lakossága sosem haladta meg a 300 főt, a szigetet végül egy francia illusztrátornak, Florent Chavouet-nek köszönhetően kapták fel, aki egy könyvet adott ki a helyről. A macskák itt is szép számmal fordulnak elő: a kikötőbe érve rögtön egy barátságos cica csapat fogadja az utazókat, akik általában nem tudnak ellenállni annak, hogy megkínálják az állatokat némi finom falattal.

Okishima 

Japánban nem csak a tengeren található szigeteken tanyáznak előszeretettel a cicák: az Oszaka szomszédságában található Okishima apró szigete például egy tó közepén helyezkedik el. A szigeten található egy kisebb halászfalu, ahol körülbelül 300 ember él, és az egyik érdekessége, hogy az itt élők egyáltalán nem használnak autókat: főként a jellegzetes háromkerekű bicikliken közlekednek – így a cicáknak sem kell attól tartaniuk, hogy elüti őket az autó.

AMI MÉG ÉRDEKELHET