Az első japán repülő autó biztonsági engedélyt kapott

Mondjuk egyelőre 10 perc repülésre képes. A boltba pont jó lesz!

A japán SkyDrive eVTOL repülő jármű megkapta a biztonsági engedélyt, így a drónszerű, egyszemélyes képződmény 2025-től forgalomba szállhat.

A SkyDrive-ot 2020-ban mutatták be, azóta kísérleteztek és próbarepüléseket tartottak a zéróemissziós, többrotoros repülő járművel. A SkyDrive eVTOL történelmet írt, hiszen ez az első repülő autó, amely elérte ezt az engedélyezési szakaszt Japánban, s ezzel a repülő autók korszakának első modellje lehet.

youtu.be

SkyDrive Project SD-03 World Debut

Ahogy a fenti videón is látszik, 2020. augusztusában került sor a SkyDrive eVTOL SD-03 első pilótás repülésére. A drónra hasonlító és annak repülési technikájára épülő gép egy üléssel, nyolc légcsavarral – négykopteres alakzatban – rendelkezik, és körülbelül tíz perces repülési időre képes, végsebessége 48 kilométer/óra.

Idén tavasszal számoltunk be arról, hogy egy szlovák repülő autó is biztonsági engedélyt kapott, ám az egy hibrid jármű, vagyis egyszerre repülő és autó. A négykerekű, propelleres hibrid AirCar V5 is 70 óra tesztrepülés és 200 fel- és leszállás, valamint egy sikeresen megtett Nyitra-Pozsony út után kapott csak engedélyt. A szlovák hibridről azonban azóta nem érkezett olyan hír, hogy elkezdenék a sorozatgyártását.

Forrás: iflscience.com

AMI MÉG ÉRDEKELHET