6 európskych destinácií, kde je v apríli dobré počasie

Okrem pekného počasia sú tieto miesta plné zaujímavostí.

Palermo

Foto: Unsplash

Ak chcete trochu znížiť náklady na cestovanie, zvážte načasovanie svojej dovolenky medzi hlavnou a vedľajšou sezónou namiesto letných mesiacov. Vtedy je na mnohých miestach príjemné počasie a menej turistov. Tu je šesť destinácií pre tých, ktorí nechcú cestovať počas najhorúcejšieho obdobia roka.

PALERMO, SICÍLIA − 19 STUPŇOV CELZIA

Hlavné mesto Sicílie prežilo mnoho epoch a stopy týchto minulých období sú všade. Palermo je mestom, v ktorom sa stretáva mnoho kultúr, kuchýň a architektonických štýlov, od baroka až po arabský štýl. Keď tu budete, nenechajte si ujsť kapucínske katakomby, divadlo Teatro Massimo a Normanský palác, ale pokojne sa vyberte aj do blízkych miest, ako sú Taormina, Celafú a Monreale.

​CYPRUS − 21 STUPŇOV CELZIA

Jasná obloha a nádherné pláže patria k faktorom, vďaka ktorým je tento ostrov obľúbený u cestovateľov. To všetko umocňuje hornatá krajina, bohatá história a vynikajúca stredomorská kuchyňa. Ostrov je tiež ideálny na pešiu turistiku, môžete sa napríklad prejsť ku kláštoru Kykkos ukrytému v pohorí Troodos alebo navštíviť jeden z najvyšších vodopádov na Cypre, vodopád Millomeris.

​MARAKÉŠ, MAROKO − 25 STUPŇOV CELZIA

Hoci nie v Európe, zato jej bezprostrednej blízkosti, je Maroko. Historické mesto Marrákeš je krásne po celý rok, ale život sa tu rozbehne až na jar. Vtedy začne teplé počasie presycovať vzduch vôňami korenín predávaných na trhu a ulice sa začnú plniť ľuďmi. Mesto je plné umeleckých galérií a múzeí, ale je aj architektonicky ohromujúce: navštívte Jardin Majorelle, Saadské mauzóleum alebo sa prejdite úzkymi uličkami k mešite Koutoubia ešte pred príchodom letných davov.

​SARANDA, ALBÁNSKO − 18 STUPŇOV CELZIA

Albánsko je ďalšou dobrou voľbou na aprílovú dovolenku: mestečko Saranda sa v lete hemží turistami, ale na jar môžete preskúmať jeho prírodné a človekom vytvorené atrakcie v pokojnejších podmienkach. Obľúbenou aktivitou je návšteva národného parku Butrint a jeho zničeného mesta, ale turisti si môžu na mapu zapísať aj prameň Modré oko. Ak prechádzate okolo, môžete investovať aj do výletu loďou okolo rokliny Osum.

Prečítajte si aj: Albánsko, perla Balkánu

​DUBROVNÍK, CHORVÁTSKO − 16 STUPŇOV CELZIA

Chorvátsko je dovolenkovou destináciou mnohých slovenských cestovateľov počas najhorúcejších mesiacov roka, ale aj na jar je vhodnou voľbou. Historické staré mesto Dubrovníka, piesočnaté pláže a hornaté okolie z neho robia ideálne miesto na jarnú dovolenku. Aktívnejší cestovatelia sa môžu vydať na turistické trasy na hore Srđ, zatiaľ čo tí, ktorí hľadajú pokojnejšie aktivity, sa môžu vyviezť vyhliadkovou lanovkou nad mestom. Počas veľkonočného obdobia sa v celom Chorvátsku konajú koncerty a oslavy, nehovoriac o výbornom jedle.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET