5 európskych destinácií ideálnych na jarný výlet

Pekné počasie, menej turistov.

Madeira

Foto: Unsplash

Pomaly sa blíži prvý jarný mesiac a to je ideálny čas na návštevu destinácií, ktoré sú v lete oveľa viac preplnené. Tu je päť európskych destinácií, ktoré ponúkajú skvelé jarné zážitky.

Chaminox, Francúzsko

Chamonix, ktoré sa nachádza na úpätí Mont Blancu, je pre väčšinu ľudí predstavou lyžiarskej dovolenky, ale čarovné je aj samotné mesto. Jeho upravené kostoly a pôvabné domčeky sú v marci väčšinou opustené, ale okolité hory stále ponúkajú množstvo zasnežených scenérií. Teploty sa pohybujú okolo 8 stupňov Celzia, ale slnko je už menej zubaté, takže na vás čaká jarná energetická vzpruha.

​Madrid, Španielsko

Hoci sú španielske pláže krásne v každom ročnom období, jarné teploty poskytujú ideálny čas na spoznávanie metropoly Madrid. Pred začiatkom hlavnej sezóny môžete navštíviť známe galérie, ochutnať miestne špeciality alebo sa prejsť po trhu San Miguel s oveľa menším počtom návštevníkov. Po dni strávenom prehliadkou pamiatok sa môžete pridať k miestnym obyvateľom na terase baru, kde so sangriou v ruke vítajú pekné počasie. Naviac - nečakajú vás tu tak úmorné letné horúčavy, ako počas hlavnej sezóny.

​Sorrento, Taliansko

Foto: Unsplash

Pobrežie Amalfi má dôvod, prečo je také obľúbené medzi turistami: romantické vily, vysoké útesy a úzke uličky nie sú len na leto. Na jar je more ešte málo teplé, ale keď sa príroda prebudí, farebné kvety a mierne slnko môžu byť atraktívnejšie, než letný zhon.

​Amsterdam, Holandsko

Koncom apríla sa celý Amsterdam na Konigsdag, teda Deň kráľa, kúpe v oranžovej farbe. Vtedy okrem iného začínajú kvitnúť tulipány, ktoré holandskému mestu dodávajú mimoriadne krásny pohľad. Jar je, samozrejme, priaznivejším obdobím aj pre cyklistiku a na slnku si môžete bez problémov prezrieť slávne amsterdamské múzeá, alebo si vychutnať brunch na brehu jedného z kanálov.

​Madeira, Portugalsko

Ostrov v Portugalsku sa teší príjemnému počasiu po celý rok a priemerná jarná teplota 20 stupňov Celzia je ideálnym obdobím na objavovanie prírodných krás Madeiry - celý ostrov navyše kvitne. Môžete navštíviť centrálnu botanickú záhradu, prejsť sa do turistickej oblasti Levada dos Balcőes bohatej na vodopády, alebo sa plaviť na kajaku po vápencových útesoch jaskyne São Vicente. Samozrejme, môžete sa vydať aj bližšie k moru, kde môžete v apríli vidieť veľryby a delfíny.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET