Bláznivá jazda na horských dráhach– online

Kým prežívame druhý lockdown, mnohým sa začína cnieť za trochou zábavy. Mnohí za ňou zvykli smerovať do zábavných parkov, na známe horské dráhy. A či už vám tento zážitok chýba, alebo si ho chcete skúsiť „nanečisto", na húsenkovej dráhe si teraz môžete zajazdiť aj online. Tak sa doma pripútajte a vyrazte na bláznivú jazdu z prvého sedadla.

Foto: Getty Images Hungary

Nič sa nevyrovná adrenalínu, keď sa pripútate pred jazdou na adrenalínovej horskej dráhe v očakávaní, čo sa bude diať. Pomalé stúpania bičujú nervy na hranicu únosnosti, čo vystriedajú extrémne zrázy a točivé zákruty. V tých momentoch na nič nemyslíte. Nestíhate spracovávať vnemy, ktoré útočia na vaše telo. Po pár krátkych minútach brzdíte. Dýchate ako po športovom výkone, všetci naokolo majú šťastné tváre, telo zaplavujú endorfíny. Také sú jazdy na húsenkových dráhach. Koronavírus žiaľ tvrdo zasiahol aj tento biznis a zábavné parky sú zatvorené. Ak vám chýba pripomenúť si, aké jazdy na horských dráhach sú, alebo ste ich ešte nikdy nevyskúšali a láka vás to – skúste to online. Vybrali sme štyri jazdy v rôznych zábavných parkoch vo svete, pri ktorých budete nakláňať hlavu zo strany na stranu pred obrazovkou.

Disneyland, Anaheim, Kalifornia, USA

www.youtube.com

Incredicoaster Front Row POV | Disney's California Adventure

YouTube kanály ponúkajú množstvo zážitkov z Disneyland parkov po celom svete. My sme vybrali ten v Anaheime v slnečnej Kalifornii. Tak ako všetky Disneyland atrakcie, je aj táto jazda spojená s niektorým s Disneyho filmov. Incredicoaster je inšpirovaný filmom Rodinka úžasných. Počas jazdy sa stretnete aj s hlavnými hrdinami tohto animovaného filmu a viackrát prejdete tunelmi.

Universal Studios, Orlando, Florida, USA

www.youtube.com

FRONT ROW Hagrid's Magical Creatures Motorbike Adventure OPENING DAY FULL POV | WIZARDING WORLD

Fanúšikovia Harryho Pottera si prídu na svoje v zábavnom parku Universal Studios na Floride. Na tunajšej horskej dráhe nasadnete na Hagridovu motorku, aby ste preleteli nielen okolo Hagrida, ale aj trojhlavého psa a ocitli sa v Temnom lese. Dodatočné špeciálne efekty hmly, zvukov a ohňa na tejto dráhe spájajú strašidelný zámok s adrenalínovou jazdou.

Phantasialand, Kolín nad Rýnom, Nemecko

www.youtube.com

*4K* Black Mamba (Phantasialand) Brühl/Germany UHD 2160P

V nemeckom meste Brűhl neďaleko Kolína nad Rýnom je zábavný park Phantasialand. V ňom sme vybrali jazdu na Čiernej mambe. Taký je názov tzv. invertnej dráhy, kedy ste sedíte prichytení o ramená, no nohy máte vo vzduchu. Vďaka takzvanému loopingu sa vám teda nohy ocitnú kolmo na oblohu a budete takto „visieť" v rýchlosti až 80 km/h. Špecifikom tejto dráhy sú „near misses", teda momenty, kedy si už myslíte, že dôjde k zrážke. Dráha je vybudovaná v tematickej časti nazývanej „hlboká Afrika", Pri ceste sú vodopády a potoky, ako aj bujná výsadba a niektoré dekoratívne prvky. Zvukové kulisy džungle sú urobené tak dobre, že sa budete obzerať, či tie zvieratá náhodou nebežia popri vás.

Energylandia, Zator, Poľsko

www.youtube.com

Energylandia all roller coasters onride 1st row - Energylandia alle Achterbahnen onride (4K) Zadra

Jedným z najbližších zábavných parkov k Slovensku je Energyladnia v poľskom Zatore. Jazda autom z oravského hraničného prechodu Trstená vám k nemu zaberie ešte asi hodinu a trištvrte. V kvalite 4K si teraz môžete vychutnať dokonca všetky jazdy na jeho horských dráhach. A hneď na začiatku sa ocitnete na tej najznámejšej – Hyperion. Pomenovaná bola podľa jedného z mesiacov planéty Saturn. Útrpne pomalou jazdou sa na nej najprv dostanete do výšky 77 metrov, aby ste následne padli o 82 metrov nižšie a nabrali rýchlosť až 142 km/h. Tu chvíľu prestanete dýchať už len pri pozeraní videa. Následne však v takmer štvrťhodinovom videu zažijete ešte Formulu, Majskú, vodnú, či dračiu horskú dráhu, bumerang a množstvo ďalších jázd.

Tak si užite si jazdu na horských dráhach - aj počas lockdownu!

AMI MÉG ÉRDEKELHET