3 tipy na krátke výlety z Bratislavy

Ak máte na výlet len jeden deň.

Foto: Visit Bratislava

Keďže pri jednodňových výletoch odpadáva nutnosť ubytovania, sú populárny spôsob trávenia času pre všetkých cestovateľov. S dobrým plánovaním sa dá efektívne využiť čas bez toho, že by ste si museli v práci vziať voľno. Bratislava je z tohto hľadiska vynikajúcou „základňou“, pretože v blízkosti mesta nájdeme množstvo prírodných a architektonických krás alebo zaujímavých aktivít len na 1-2 hodiny cesty. Tieto tri by ste každopádne mali absolvovať.

DEVÍNSKY HRAD

Foto: Shutterstock

Malebný Devínsky hrad sa nachádza len 10 kilometrov od centra Bratislavy, nad riekami Dunaj a Morava. Pri strete dvoch riek sa ponúka nádherný výhľad aj na Rakúsko.

Zrúcaniny, nachádzajúce sa v jednom z najmenších bratislavských obvodov, dodnes uchovávajú spomienky na búrlivé storočia, takže milovníci histórie tu určite nájdu veľa zaujímavého. Keby ste si aj radi oddýchli, odporúčame vám ochutnávku vynikajúcich ríbezľových vín z Devína. Devínsky hrad naviac nedávno prešiel rozsiahlou rekonštrukciou.

HRÁDZA DUNAJA A GALÉRIA DANUBIANA

Foto: Shutterstock

Z Bratislavy nemusíte ísť ďaleko, ak by ste radšej strávili deň v prírode – Podunajská nížina je ideálnou voľbou.

Môžete si užiť cyklistiku na hrádzi pozdĺž rieky, a keď sa približujete k maďarskej hranici, otvorí sa vám pohľad na lesy a jazerá v okolí Čunova.

Tip na zimný program na prelome rokov: Svetlá rozprávajú

Odtiaľ je už len kúsok k modernému múzeu výtvarného umenia pod názvom Danubiana, ktoré je postavené na umelom polostrove.

TRENČÍN

Ak by vám pohľad na Bratislavský hrad na kopci nestačil, vycestujte do Trenčína. Už od 11. storočia mestu dominuje hrad, ktorý je dodnes prístupný verejnosti, a ktorý patrí k najviac zachovalým stavbám svojho druhu na Slovensku.

Foto: Shutterstock

Mesto ponúka ideálne spojenie prehliadky a turistiky: ak ste už prešli celým pokojným, tichým centrom (a zastavili ste sa na kávu alebo dobré jedlo), je čas vyraziť na hrad, kam vedie krásna lesná cesta.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET