Egy hotel, ahol még a tányérod is jégből van

Svéd jéghotel sarki fénnyel és sok szőrmével - galéria

Fotó: Henk Vrieselaar / Shutterstock

A lappföldi Ice hotelben 2500 darab, egyenként kéttonnás havas jégdarabot (amelyet a Torne folyóból vágnak ki) használnak fel, hogy minden évben csodás dizájnnal várják azokat, akik az északi sarkköri vidéken szeretnének vakációzni és a sarki fény megtekintése mellett más maradandó élményre is vágynak.

A jukkasjärvi Ice Hotel a többi északi jéghotellel ellentétben egész évben nyitva tart, és 20 tematikus szoba közül választhatunk, melyek egyedi enteriőrjét minden télen művészek tervezik. Idén hat hétig tartott az új lakosztályok megépítése: 25 000 köbméter (kb. 10 versenymedence méretű) hó és jég keverékéből alakították ki őket, melyeket 200 kézzel készített jégkristályból faragott csillár díszít. Az idei nagy dobás a viktoriánus londoni negyedet idéző Dickensian Street nevű lakosztály, de ha valami másra vágynánk, van például Great Gatsby lakosztály is art déco enteriőrrel.

Rénszarvasszán és kiállítás

A hotelben és környékén rengeteg szórakozási és sportolási lehetőség vár, a szállodába érve iszogathatunk a bárban, majd számos kiállítást is felkereshetünk a közeli művészeti galériában. Persze a legtöbben a sarki fény miatt látogatnak a svéd Lappföldre, de a szálloda programjai között szerepel hómobilos túra, rénszarvasszán, kutyafogat, jégfürdőzés. És nem szabad szó nélkül hagyni a wellness szolgáltatásokat és a most nagyon menő nordic cousine-t, azaz a modern északi konyha kulináris élményét sem.

Íme a svédországi Icehotel képekben:

AMI MÉG ÉRDEKELHET