VÔŇA VÍNA I AKROBACIA

Koniec divadelných prázdnin prináša viaceré premiéry. Neodmysliteľnou súčasťou jesene sú oberačkové slávnosti.

Foto: Shutterstock


VINOBRANIE PEZINOK, 16. – 18. SEPTEMBER

Foto: Pezinok.sk

Na úpätí Malých Karpát v starobylom vinohradníckom meste Pezinok sa budú na jeseň opäť ochutnávať mladé vína, osviežujúce burčiaky i najrozmanitejšie kulinárske dobroty.

TOKAJSKÉ VINOBRANIE, ČERHOV, 23. – 25. SEPTEMBER

Foto: Kosiceregion.com

Pestrú paletu chutí ponúkne aj Tokajské vinobranie. Okrem unikátneho vína s chráneným označením pôvodu čaká návštevníkov aj prezentácia tradičných remesiel či hudobný program.

CIRQUE DU SOLEIL – CORTEO, ZIMNÝ ŠTADIÓN ONDREJA NEPELU, BRATISLAVA, 15. – 18. SEPTEMBER

www.youtube.com

Corteo by Cirque du Soleil | 60s Promo

Dych vyrážajúce akrobatické čísla ponúkne divákom svetoznámy Cirque du Soleil. Kanadské zoskupenie sa po piatich rokoch vracia na Slovensko. Predstavenie Corteo ohúrilo milióny divákov na celom svete a v septembri ovládne Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave, a to hneď sedemkrát.

MIREILLE MATHIEU, NTC ARÉNA, BRATISLAVA, 18. OKTÓBER

Foto: NTC

NTC Arénu v hlavnom meste zasa rozozvučí umelkyňa, označovaná za druhú Edith Piaf. Francúzska šansonierka Mireille Mathieu odohrá v októbri koncert, ktorý pred vyše rokom stopla pandémia koronavírusu.

BEDŘICH SMETANA: PREDANÁ NEVESTA, ŠTÁTNA OPERA BANSKÁ BYSTRICA, PREMIÉRA 14. OKTÓBRA

Foto: Štátna opera Banská Bystrica

Štátna opera Banská Bystrica uvedie jedno z najznámejších diel českej modernej opery, ktoré patrí do zlatého fondu svetovej komickej opery. Predaná nevesta prináša na javisko tri dejstvá humoru, tanečnej hudby a ľudových motívov.

COCO CHANEL, MESTSKÉ DIVADLO ŽILINA, PREMIÉRA 29. OKTÓBRA

Foto: Mestské divadlo Žilina

Svetoznáma módna návrhárka Gabrielle Chanel, známejšia ako Coco, je ústrednou postavou predstavenia Mestského divadla Žilina. Príbeh jednej z najvplyvnejších žien 20. storočia je nosnou inscenáciou 31. sezóny žilinského divadla.

AMI MÉG ÉRDEKELHET