Štyri miesta na ideálny jesenný wellness

Uponáhľané leto sa skončilo, odznievajú dovolenky pri mori, grilovačky, voda, horúce dni. Je čas spomaliť a oddýchnuť si. Doprajte si niekoľko hodín len pre seba a vyrazte za regeneráciou do wellnessu. Môže vás to stáť len hotdog.

Foto: Shutterstock

Dobrá sauna, relaxačné bazény, ležanie vo vírivke či vplyv aromaterapie a liečivých solí. To všetko nájdete v jednom, ak sa vydáte do wellness centra. Niekoľko hodín oddychu môže byť skvelým záverom tatranskej túry, ale aj dôvodom na samostatný výlet.

Najväčšie dvojpodlažné wellness centrum na Slovensku

Foto: AquaCity Poprad

Ak by ste hľadali najväčšie dvojpodlažné wellness centrum v našej krajine, docestujete do Popradu. V tunajšom akvaparku nájdete aj jeho pokojnú stránku. Miesto, kde sa elementy života, ako je oheň a voda ,spojili do jedného. Fire & Water Wellness & Spa je wellness centrum v rámci Aquacity Poprad. Nájdete tu rôzne druhy sáun a inhalačných a oddychových miestností, ľadovú jaskyňu, relaxačný bazén, zátoku lásky aj vírivku. Kombinovať môžete sauny s účinkami na telo aj psychiku, ako je bylinková sauna raj vôní, okúsiť Vikingský oheň fínskej suchej sauny či parný kúpeľ známy ešte z čias rímskeho a gréckeho impéria. Zahaliť sa môžete Smaragdovým tajomstvom v eukalyptovej aromaterapii so saunou v jednom a zavŕšiť to môžete Himalájskou očistou vďaka známemu liečivému účinku minerálov v himalájskej soli.

Mountain Wellness z cédrového dreva

Foto: Hotel Horizont Rezort

Vnútornú psychickú aj fyzickú rovnováhu nájdete aj v Hoteli Horizont Resort v Starej Lesnej, priamo pod majestátnymi končiarmi Vysokých Tatier. Ak hľadáte priestor na vnútorné rozjímanie, meditáciu, sebazdokonaľovanie, ste tu správne. V Severskej izbe - fínskej saune - z vás spadnú všetky starosti, vaše telo sa zregeneruje a vy si doprajete príjemné chvíle relaxu. Za priaznivým parným vlhkým vzduchom, ktorý čistí a prekrvuje pokožku, tu zavítate do Borovicového lesa. Prekrvenie celého tela a spustenie jeho ozdravných procesov zakúsite v Slnečnej žiare, miestnej infrasaune. A aj tu na vás čaká soľná parná sauna mimoriadne vhodná pri čoraz rozšírenejších alergiách s názvom Himalájsky kryštál.

Nature Wellness centrum

Foto: Hotel Hills

Len päť minút pešo od Hotela Horizont sa v Starej Lesnej nachádza aj Hotel Hills. Okrem fínskej sauny z borovice radiata, eukalyptovej, bylinkovej a soľnej sauny, tu úplný oddych doplnia ďalšie súčasti, ktoré v dobrom wellnesse nesmú chýbať: zážitkové sprchy, ľadopád, ochladzovací bazén, relaxačná vonná miestnosť s vonkajšou terasou, exteriérové horské jazierko s vírivkou, relaxačný bazén s atrakciami a oddychovou zónou, jacuzzi a vodné wellness bary.

Wellness Patince

Foto: Wellness Patince

Je pre vás cesta pod Tatry priďaleká a hľadáte niečo skôr na juhu Slovenska? Zavítajte do Patiniec pri Komárne. Tunajší Family Wellness Hotel & Marina Patince má nielen svoj bazénový svet s termálnou 27-stupňovou vodou. Nachádza sa tu aj saunový svet. Zavítajte do Škandinávie a doprajte si tradičnú fínsku alebo vysokoteplotnú švédsku saunu. Oddýchnite si s aromaterapiou v bylinkovej saune a po celom roku zregenerujte pokožku v parnej saune. Tá má pozitívne účinky aj na oslabené cievy, zrazeniny a tiež ochorenia dýchacích ciest. A sezóna chorôb s nimi spojených už pritom klope na dvere. Ideálna bodka je dlhší, pol až trištvrte hodinový pobyt v infrasaune, ktorá dôkladne prehreje a uvoľní svaly a to v relatívne nízkej saunovej teplote okolo 40 stupňov Celzia.

V úvode sme sľúbili, že vstupným do wellness centier môže byť aj hotdog. A do týchto konkrétnych wellness centier naozaj môže byť. V aktuálne prebiehajúcej súťaži na servisných staniciach Slovnaft totiž stačí, aby ste mali mobilnú aplikáciu Slovnaft GO na zbieranie bodov a pri kúpe hotdogu vo Fresh Corneri, ktorejkoľvek slovnaftky, nechali kód vašej aplikácie (online BONUS karty) naskenovať obsluhe. Nič viac netreba. Už ste v týždennom zlosovaní o wellness pobyt pre 2 osoby alebo 30 bezdrôtových slúchadiel XIAOMI Redmi 3 Pro. Súťaž Za dobrotu do wellnessu trvá do 15. 9. 2022.

AMI MÉG ÉRDEKELHET