5 szuper hely, ahol nincs más dolgod, csak jógázni

Jógaközpontok, amik közben wellnesst is nyújtanak.

Fotó: Shutterstock

Jógázni bárhol és bármikor lehet, de kétségtelenül a legkényelmesebb, ha olyan helyen gyakorolhatjuk az ászanákat, ahol felkészültek a jógázóra. Az alábbi szállásokon minden adott egy nyugodt és üdítő elvonuláshoz.

Mandali Retreat Center – Olaszország

Fotó: Facebook

Ezen a „spirituális játszótéren” egész évben tárt karokkal várják a lelkes gyakorlókat. A tematikus elvonulások három-, öt-, illetve hétnaposak. A központ mélyen elkötelezett a fenntarthatóság mellett – az épület újrahasznosított anyagokból készült, a konyhát és az uszodát napenergiával működtetik, az esetleges többletenergiát pedig a helyi közösséghez juttatják el. A Mandali legfeljebb 57 vendég befogadására alkalmas – a közös, kollégiumi stílusú szobáktól a prémium egyágyas lakosztályig kínálnak szállást, a szobák a kertre vagy a lenyűgöző Orta-tóra néznek.

Blue Spirit – Costa Rica

Fotó: Facebook

A Csendes-óceánra és a majdnem öt kilométer hosszú, fehér homokos strandra néző dombtetőn fekvő Blue Spirit rendkívüli környezetet kínál azoknak, akik elkötelezettek a spirituális átalakulás és a fenntartható környezet iránt. A világ egyik kék zónájában (azon földrajzi területek azonosítására használják, ahol az átlagnál többen megélték a 100 éves kort az elmúlt 100 évben) fekvő létesítményben számos elvonulás, workshop és tréning közül választhatunk. Az inspiráló és gyógyító közegben a jógán és a meditáción kívül rengeteg kényeztető kezelésre is be lehet fizetni: többek közt van holisztikus, méregtelenítő és intuitív masszázs, de a csakratisztítás is nagyon népszerű szolgáltatás a vendégek körében.

Shambala Gatherings – Svédország

Fotó: Facebook

Ez a tóparti menedékhely Bergslagen buja erdejében bújik meg, mindössze kétórás autóútra Stockholmtól. A Shambla Gatherings tökéletes hely az offline pillanatokhoz, ahol visszatérhetünk a természethez, és ezáltal önmagunkhoz. Itt aztán jógázhatunk, meditálhatunk, nagyokat sétálhatunk a fák között, részt vehetünk vízi meditáción, különféle masszázsokon, sőtkranioszakrális terápián is, amely segíti a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusait és csökkenti a stresszel járó hatásokat. A nemzetközi oktatók egész évben különféle tematikájú jógás elvonulásokat szerveznek, párosítva a skandináv friluftsliv (szabadtéri tevékenység) szemlélettel.

Ashiyana – India

Fotó: Facebook

A jógás összeállítás nem is lenne teljes India nélkül. Amellett, hogy folyamatosan profi jógatanárokat képeznek az Ashiyana Goában, egész évben széleskörű elvonulást kínálnak, ahol a teljesen kezdők és a profi gyakorlók is megtalálják a maguk programját. Választható akár csak néhány beugró óra, holisztikus jógaterápia vagy holisztikus elixírprogram is, amely jógaterápiát, masszázst, meditációt és a pránájámát (légzési technika) tartalmaz. A szobák a tengerparti kunyhóktól a luxuslakosztályokig terjedő skálán mozognak, a helyszíni gyógyfürdőben pedig ájurvédikus kezeléseket kaphatunk. Az Ashiyana második telephelye tavaly nyílt meg Brazíliában.

Sen Wellness Sanctuary – Srí Lanka

Fotó: Facebook

A londoni székhelyű, Dr. Sam Kankanamge oszteopata által alapított Sen Wellness Sanctuary egy különleges elvonulási központ Srí Lanka déli partján, a Rekawa természetvédelmi területen belül. Az autentikus jóga- és menedékközpont gyógyító teret kínál a teljes pihenéshez. Testre szabott wellness programjai egész évben elérhetőek, és az ájurvédikus szemléletre épülnek. A programok a meditáción, a jógán és az ájurvédikus kezeléseken kívül hang- és gongfürdőket, energiatisztítást, valamint főzőtanfolyamokat is tartalmaznak.

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET