Nyaralj Julia Child provance-i házában!

Kibérelhető Airbnb-n, de főzőkurzusra is jelentkezhetünk ugyanoda.

Fotó: Facebook

A Julie & Julia – Két nő egy recept című filmben ismerhettük meg Meryl Streep főszereplésével Julia Child szakácsot és tévés személyiséget. Julia Child Amerikában azzal vált ikonikus séffé, hogy az elegáns francia konyhát megismertette és megszerettette az amerikaiakkal. Most pedig kiadó az a dél-franciaországi nyaraló, ahol a híres szakács ihletett merített.

Julia Child a Mastering the Art of French Cooking (A francia konyhaművészet elsajátítása) című könyvével és televíziós főzőműsorával a The French Chef segítségével (A francia séf) lett híres, az élete pedig tényleg regénybe illő, hiszen rengeteg utazásban és kalandban volt része. Férje – aki egyébként a francia művészet és gasztronómia nagy kedvelője volt – Párizsban kapott munkát, így Julia is vele tartott.

Fotó: Facebook

Julia Child azonban nemcsak a nagyvárosi létet kedvelte Franciaországban, hanem szeretett elmerülni a francia vidéki élet kultúrájában és légkörében, ahol egyébként úttörő szakácskönyveit írta. Második otthona, a provence-i La Pitchoune menedéket jelentett számára, a kis nyaraló nemcsak Julia, hanem más szakácsok műhelyévé is vált, ahol megosztották egymással az ötleteiket.

A házaspár a házat az 1960-es években építette, hogy ott kísérletezzék ki a tökéletes boeuf bourguignont (burgundi marha) vagy a côte de veau (sertésborda) receptjét. Ez a kis kúria most kiadó az Airbnb-n, és nyáron akár el is merülhetünk abban az életérzésben, amelyben Juliának is része volt.

Fotó: Facebook

A La Pitchoune nemcsak szállásként működik, hanem főzőiskolaként és esküvői helyszínnek is ki lehet bérelni. A főzőkurzusok 6 naposak, 5 éjszakásak, és valójában egy kellemes társasági program, ahol megkóstolhatjuk egymás főztjét, mosogatnunk pedig még véletlenül sem nekünk kell a kulináris élmény után.

További képek a provence-i házról:

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook



AMI MÉG ÉRDEKELHET