Zabavte sa na snehu a ľade ešte do konca roku

Začiatok zimnej sezóny prichádza v plnej sile vždy po vianočných sviatkoch. No vďaka štedrej snehovej nádielke a chladnému počasiu mohli mnohé zimné atrakcie otvoriť svoje brány ešte skôr. Na týchto miestach si môžete užiť zimu na lyžiach či korčuliach ešte do konca roku 2022.

Foto: Bachledka.sk

Dobrá správa pre milovníkov lyžovania. Všetky hlavné strediská zimných športov už spustili zimnú sezónu 2022/2023. Ešte pred náporom turistov si tak môžete užiť čerstvý sneh a priestor na horách. Na Horehroní vás čaká aj nová ľadová plocha na korčuľovanie. Jediní, ktorí si na zimný šport ešte musia počkať, sú milovníci bielej stopy. Na bežkovanie nie je na väčšine Slovenska dostatok základu z prírodného snehu.

Ľadové mestečko v Brezne a klziskobus

Foto: Horehronie.sk

Na Horehroní, priamo na breznianskom námestí, otvorili zimné mobilné klzisko na ploche viac než 300 metrov štvorcových. Plocha je korčuliarom k dispozícii denne od 15.00 do 20.00 v troch vstupoch a korčule si môžete požičať aj priamo na mieste. Od zimného strediska Tále a Bystrej doliny bude ku klzisku dokonca premávať aj klziskobus. Majitelia regionálnej zľavovej karty Horehronie Card ho budú môcť použiť zadarmo. Na zohriatie vám pomôže horúca čokoláda alebo punč z okienka vynovenej zvonice, ktoré si užijete aj na iglu terase v jej susedstve.

Vstupné: 5 eur dospelí, 3 eurá deti

Skibusy do Jasnej už v prevádzke

Foto: Visit Liptov

Vďaka tomu, že zima nastúpila rýchlo, začali skibusy z Demänovskej doliny do Jasnej premávať kyvadlovo ako v hlavnej sezóne už od 17. decembra. V Jasnej je pritom v prevádzke už 18 zjazdoviek a 8 lanoviek. Do prevádzky bola túto zimu spustená aj nová kabínková lanovka A6 Biela Púť – Priehyba, ktorá vás do tohto srdca Jasnej medzi zjazdovkami dopraví len za 4 minúty. Viac o skibusoch a parkovaní v Jasnej počas lyžiarskej sezóny tu.

Cena dopravy: bezplatná

Začiatok zimnej sezóny 2022/2023

Foto: Roháče Spálená

Vo väčšine zimných stredísk na Slovensku sa počas víkendu od 16. decembra 2022 spustila lyžiarska sezóna. Platí to pre Veľkú Raču – Oščadnicu, Vrátnu, Tatranskú Lomnicu, Donovaly, Martinské hole, Kubínsku hoľu, Roháče – Spálenú či Bachledovu dolinu. Pridali sa tak k Jasnej či Štrbskému Plesu, kde sú vleky už v prevádzke. Užiť si tak môžete viacero možností prvej lyžovačky ešte predtým, než sa hory zaplnia sviatočnými lyžiarmi a tými, ktorí si do hôr prídu zalyžovať na prelome rokov.

AMI MÉG ÉRDEKELHET