V týchto mestách sa  halloweenskym oslavám nevyhnete

Ak sa nebojíte strašidelných dekorácií a radi by ste odcestovali do zahraničia počas Halloweenu, tak v týchto mestách sa budete určite cítiť v posledný októbrový deň dobre!

Foto: Shutterstock


LONDÝN, ANGLICKO

Hmlisté počasie v Londýne praje Halloweenu, britské hlavné mesto aj na konci októbra nebude nič dlžné svojej povesti: každoročne sa v Londýne konajú početné tematické podujatia.

Jedno z takýchto podujatí sa týka Jacka Rozparovača: počas túry prejdú návštevníci štvrťou Whitchapel, ktorá sa považuje za revír tohto masového vraha a historickou ulicou Brick Lane.

Ak sa chcete zúčastniť trochu voľnejšieho programu, oplatí sa navštíviť halloweensku party The Thin Duke, ktorá je inšpirovaná rozprávkami bratov Grimmovcov a organizuje ju jeden cocktail bar v Soho.

DUBLIN, ÍRSKO

Možno to mnohí neviete, ale Írsko a konkrétne Dublin, patrí k rodiskám Halloweenu. Základ tohto sviatku strašidiel má korene v keltskom festivale Samhain, ktorý má už 2000 rokov.

HALLOWEEN SA V ÍRSKU DOTERAZ POVAŽUJE ZA DÔLEŽITÝ SVIATOK. ZA JEDEN Z NAJLEPŠÍCH PROGRAMOV SA POVAŽUJE FESTIVAL BRAMA STOKERA V DUBLINE, KTORÝ SA KONÁ MEDZI 27. A 30. OKTÓBROM.

Festival pomenovali podľa írskeho autora jedného z najznámejších hororov, ktorý opísal hrozné činy grófa Drakulu a celé podujatie je doteraz verné „odkazu” Abrahama Stokera.

Na podujatí si môžete pozrieť divadelné predstavenia, vypočuť si hrôzostrašný mix DJ -ov, ale čaká na vás aj živá hudba, literárne dielne, sprievody zadarmo a mnoho ďalšieho.

KODAŇ, DÁNSKO

Aj keď Dánsko nemá takú dlhú tradíciu Haloweenu ako vyššie spomenuté mestá, môžu aj milovníci tohto sviatku nájsť v Kodani pár zaujímavých programov. V meste sa totiž koná zopár párty v maskách a odvážnych návštevníkov čakajú strašidelné menu v reštaurácii a miesta vyzdobené vtipnými dekoráciami.

Jedným z takých je Záhrada Tivoli, ktorá sa každoročne na Halloween dekoruje a nájdete tu 20 tisíc vyrezávaných tekvíc.

PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA

Hlavné mesto Česka je tiež dobrá voľba pre tých, ktorí by sa chceli ocitnúť v maskách v zahraničí. Nikomu netreba predstavovať pražské pivárne, staré mesto s atmosférou a jeho štvrte, ale o Halloweenskom festivale mnohí nevedia.

Tento rok sa začína 28. októbra a posledné dni mesiaca sa pripravuje vystúpením DJ-ov, súťažou masiek, pouličným karnevalom, rozprávaním príbehov a súťažou vo vyrezávaní tekvíc.

AMI MÉG ÉRDEKELHET