Kartové hry, s ktorými zabijete nudu nielen v aute

Už tam budeme? Ešte dlho? Poznáte to. Naplánuje výlet, zbalíte občerstvenie, neviete sa dočkať nových zážitkov, ale zozadu sa ozýva zívanie a sťažnosti na nudu. Ak patríte k rodičom, či cestovateľom, ktorí radšej vymenia kartové hry za mobil či tablet, u nás nájdete niekoľko tipov, vďaka ktorým si cestu užijete a postaráte sa o zábavu.

Foto: Shutterstock


Uno

Foto: Heureka.sk

Táto hra si našla svoju obľubu po celom svete. My sami sme ju dokonca nie raz videli hrať deti v rôznych krajinách počas našich ciest. Možno ju poznáte, no vedeli ste, že ju vymyslel holič Robbinson z Ohia? Je spratná a preto ideálna na cesty. Určite sa pri nej nasmejú nielen deti, ale aj dospelí. Je pre 2 až 10 hráčov. Balíček obsahuje 108 kariet. Z toho 8 kariet je špeciálnych a zvyšných 100 je rozdelených na 4 farby. Na začiatku sa rozdá 7 kariet každému hráčovi. Zo zvyšnej kôpky sa vyberie vrchná karta, ktorá sa otočí a začne hru. Ak má hráč na ruke rovnaké číslo alebo rovnakú farbu, ako má prvá otočená karta, hráč ju vyloží. V prípade, že má takých kariet viac, môže ich vyložiť naraz. Pokiaľ nemá nič na vyloženie, ťahá si z kôpky kartu a pokračuje ďalší hráč. Počas hry sa stretnete s kartou, kde vás preskočia, alebo sa zmení smer hry. Tiež vám karta prikáže ťahať si podľa čísla príslušný počet kariet, alebo umožní zmeniť farbu. Keď jednému z hráčov ostane na ruke posledná karta, musí zakričať UNO. Ak zabudne a jeho predposledná karta sa dotkne kopy, môžu ho iný hráči prichytiť a vtedy si ťahá 2 karty. Vyhráva ten, kto sa zbaví všetkých kariet ako prvý.

Bang!

Foto: Albi.sk

Bang! je kartová hra pre 4 až 7 hráčov. Každý hráč má inú rolu. Cieľom hry každého hráča je niečo iné, v závislosti od jeho role, ktorú si na začiatku hry vylosoval. Úlohou šerifa je zabiť všetkých banditov. Banditi zase musia odrovnať šerifa skôr ako on ich. Pomocníci šerifa zas pomáhajú šerifovi a vyhrajú len vtedy ak vyhrá aj on. Odpadlík sa chce stať novým šerifom a tak musí zabiť šerifa a ako posledný zostať v hre. Základný balíček obsahuje 103 kariet troch typov, pričom každý typ má iné využitie. Môžete si tiež dokúpiť rozšírené verzie tejto zábavnej kovbojskej hry.

Blafuj

Foto: Hras.cz

Ak si chcete so svojimi priateľmi či deťmi zahrať jednoduchú a rýchlu hru, pri ktorej sa nasmejete, zahrajte si Blafuj. Je to kartová hra hemžiaca sa rôznymi škodcami, ako sú šváby, pavúky, muchy alebo ropuchy. Hráči sa snažia čo najviac vnútiť karty s týmito potvorami ostatným. Keďže ich nikto nechce, musíte sa snažiť a blafovať. Balíček obsahuje 8 kariet po 8 zvierat a na začiatku sa rozdajú všetky karty. Kto je na ťahu, ponúkne jednu zo svojich kariet hocikomu zo súperov tak, aby ju nikto nevidel. Zároveň hovorí, aké zviera je na karte, ale môže blafovať. Oslovený oponent preto musí uhádnuť, či je to pravda alebo nie. Ak blafujúceho odhalia, musí si vyložiť kartu na svoju kôpku. Ak neblafuje, kartu si vyloží oponent. Kto bude mať na svojej kôpke štyri karty jedného druhu, prehráva. Alebo v okamihu, kedy by mal hráč, ktorý je na rade, nejakú kartu ponúknuť svojim protihráčom, ale už žiadnu v ruke nemá, tiež prehráva.

AMI MÉG ÉRDEKELHET