Kaštieľ Kubínyi - ideálny oddych pre dospelých

Vitajte na malebnej Orave, kde sa okrem iných skvostov nachádza i majestátny Kaštieľ Kubínyi, ktorý predstavuje spojenia histórie a luxusu v jednom vydarenom projekte.

Foto: kastielkubinyi.sk

Pre tých, ktorí túžia po úniku z ruchu mesta, je tento kaštieľ ideálnym miestom na oddych a relaxáciu v naozaj výnimočne vkusnom prostredí. Možno ste kaštieľ už niekedy zazreli z hlavnej cesty a kládli ste si otázku, čo ponúka.

Kaštieľ síce dlhé roky chátral, no noví majitelia mu vdýchli život. Vizuálna atraktivita celého areálu vás pri príchode pohltí. Hlavným lákadlom je citlivo zrekonštruovaná budova historického kaštieľa, či Reštaurácia Amalia, ktorá vznikla po kompletnej obnove bývalých stajní. Zážitok doplní aj anglický park so starostlivo upraveným trávnikom a všadeprítomnou zeleňou. Poloha kaštieľa zabezpečuje nielen výbornú dostupnosť, ale aj výhľad na Kubínsku hoľu, Vyšnokubínske skalky či majestátny Veľký Choč.

História kaštieľa v kocke

Foto: kastielkubinyi.sk

Z histórie vieme, že v areáli sa nachádzala stavba už v 15. storočí, ale bohužiaľ sa z nej nič nezachovalo. V 17. storočí Beňadik Kubínyi postavil renesančnú kúriu, ktorú v baroku zväčšil. V 18. storočí bola vykonaná významná rekonštrukcia, počas ktorej kaštieľ získal svoju súčasnú podobu. Počas tejto prestavby bol obohatený o tri tzv. cibuľové veže a nádherné stropné maľby. Od roku 2010 sa potom začal písať súčasný príbeh kaštieľa. Celý areál prešiel rozsiahlou a citlivou rekonštrukciou, ktorej cieľom bolo záchrana historicko-kultúrnej hodnoty a prinavrátenie života tomuto výnimočnému miestu.

Čo môžno od kaštieľa očakávať?

Foto: kastielkubinyi.sk

V podkroví tejto historickej barokovej stavby z 18.storočia nájdete 5 elegantných izieb. Sú síce dispozične odlišné, no spája ich komfort a citlivý prístup k rekonštrukcii objektu spoločne s kombináciou moderného zariadenia spolu s historickými prvkami. Ďalších 7 komfortných izieb s terasou je k dispozícii v dome de Adda v areáli kaštieľa.

Areál poskytuje tak veľmi potrebný pokoj – vypnete tu od všetkých povinností, ktoré za jeho bránami čakajú.

Načerpajte novú energiu, zregenerujte telo i myseľ v modernom wellness, doprajte si masáž, alebo si spravte pohodu priamo v parku areálu. Večer si potom užite s pohárom kvalitného vína v elegantných priestoroch kaštieľa. Ak však nie je možné uniknúť od pracovných povinností, dajú sa vybaviť i na mieste.

Prvotriedne služby a kvalita

Foto: kastielkubinyi.sk

Kaštieľ okrem prvotriednych služieb ponúka kvalitné slovenské aj zahraničné produkty, pri ktorých sa kladie dôraz na sezónnosť, čerstvosť a originalitu chutí. Víno vo vínnej karte je starostlivo vybraté počas vínnych ciest autorov projektu vo vybraných európskych a slovenských vinárstvach. Ich víziou je šíriť vínnu kultúru medzi širokým publikom a spájať ľudí práve cez tento elegantný nápoj. Určite si nenechajte ujsť pravidelné vínne degustácie spojené s kvalitnou gastronómiou, kde sa môžete dozvedieť viac o histórii tohto miesta.

Kultúrne podujatia a pamiatky

Foto: kastielkubinyi.sk

Kaštieľ Kubínyi nie je len krásnou architektonickou pamiatkou, ale aj miestom kultúrneho diania na Orave. Pravidelne sa tu konajú rôzne výstavy, koncerty, divadelné predstavenia a ďalšie podujatia. Okrem toho je kaštieľ obklopený mnohými turisticky atraktívnymi miestami, ako sú Oravský hrad, prírodné rezervácie a turistické chodníky.

Malý tip na záver

V prípade, že vás zaujíma história areálu a chcete nazrieť priamo do interiéru historického kaštieľa, informujte sa o pravidelných komentovaných prehliadkach.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET