Kde kúpiť najlacnejšie letenky

V čase druhej vlny pandémie koronavírusu sme odsúdení svoje cestovateľské plány po svete pozastaviť a čakať na lepšie časy. Praktickým spôsobom strávenia času doma je získať nové online zručnosti, medzi ktoré patrí aj nájdenie lacných leteniek na internete.

Foto: 123rf

O tom, ako kúpiť letenky lacno a výhodne, sme už písali. Vyzbrojení vedomosťami, čo robiť a nerobiť pri hľadaní svojich nástupných lístkov na palubu lietadiel, si teraz môžete doplniť zoznam webových stránok, kde nájdete letenky.

Stránky, na ktorých kúpite letenky

Foto: Getty Images Hungary

Množstvo výhodných leteniek ponúka slovenská webová stránka Pelikan.sk. Tu si môžete lacné letenky nielen vyhľadať, ale si ich aj priamo zakúpiť. Veľkou výhodou, ktorá sa naplno ukázala počas vypuknutia pandémie koronavírusu, je ich slovensky hovoriace klientske centrum. Veľa cestovateľov, ktorí na jar zostali po rezervácii leteniek cez zahraničné portály v zahraničí, riešilo rušenie či prebookovanie leteniek s veľkými problémami. Ak vám skutočne záleží na najlacnejšej cene alebo ovládate dobre nemčinu, skúste portál Flugladen.at. Je to podobná platforma, no vďaka populačne silným, nemecky hovoriacim krajinám, tu môžete nájsť lepšie zľavy než u nás.

Vyhľadávacie a porovnávacie stránky

Foto: Getty Images Hungary

Ak pri nákupe cez internet používate stránky, ktoré porovnávajú ceny produktov pred ich kúpou, rýchlo si obľúbite stránky porovnávajúce a vyhľadávajúce letenky. Odporúčame osobne si porovnať ponuky na viacerých porovnávacích stránkach. Stránka kiwi.com má napríklad české korene a je v ponuke aj v slovenskom jazyku. Jej konkurentom je pôvodom dánska stránka momondo.cz. Tieto weby fungujú na agregovaní ponúk cez meta-vyhľadávací systém. Pokiaľ vám nerobí problém angličtina, skúste medzi cestovateľmi populárny kayak.com či skyscanner.com. Na väčšine stránok si môžete nastaviť aj tzv. alerty – čiže upozornenia na výhodnú letenku do vami vybranej destinácie vo chvíli, keď sa objaví.

Lovci leteniek

Foto: 123rf

Získať prehľad a dostať sa do sveta lacných leteniek vám pomôžu takzvaní lovci leteniek. Na ich webových stránkach, ale najmä na ich sociálnych sieťach, pravidelne zverejňujú aktuálne, výhodné, aj ultra last minute ponuky leteniek. Takéto stránky sú napríklad kadetade.com, vletenky.com, akcniletenky.com alebo na Slovensku asi najpopulárnejšie letenkyzababku.sk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET