​Duna: Časť druhá debutuje, na týchto miestach sa natáčalo

Duna: Druhá časť

Do slovenských kín sa dostala Duna: Část druhá, ktorá vznikla podľa románu Franka Herbera z roku 1965 a režíroval Denis Villeneuve. Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin a štáb počas natáčania navštívili niekoľko miest − ukážeme vám, kam presne sa vybrali.

WADI RUM − JORDÁNSKO

Krajina pokrytá červenkastým pieskom s drsným podnebím sa odohrávala v prírodnej rezervácii Wadi Rum v južnom Jordánsku. Práve tu sa natáčali scény v osadách kočovných púštnych ľudí Fremenov, ktorí žijú na planéte Arrakis.

Denis Villeneuve opakovane zdôraznil, že bolo preňho dôležité zaviesť divákov na miesta, ktoré sú reálne a blízke prírode.

​OÁZA LIWA − SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY

Skalné jaskyne Arrakisu a pieskovcami zamorené predmestia sa nakrúcali v púštnej krajine na hranici s Abú Zabí. Tanya Lapointe, jedna z producentiek filmu Duna, uviedla, že druhá časť filmu ich zaviedla hlbšie do púšte ako prvá.

Denník Independent pripomína, že štáb strávil celý mesiac v arabskej púšti tvarovaním dún, ktoré niekedy dosahovali výšku až 300 metrov.

​ALTIVOLE − TALIANSKO

Nové miesto nakrúcania série Duna, dedinka Altivole v provincii Treviso, je domovom extravagantného domu princeznej Irulan (Florence Pugh) a domu Corrino. Hrobka rodiny Brionovcov, tiež v Altivole, sa objaví aj v druhej časti Duny: exteriér domu Corrino je stelesnený v monumentálnom pohrebnom dome Memoriale Brion.

​BUDAPEŠŤ − MAĎARSKO

Väčšina výbušných bitiek a akčných sekvencií vo filmoch o Duny sa natáčala v Budapešti (a okolí) v ateliéroch Origo.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET