Kiengedték a börtönből a kémkedéssel vádolt indiai galambot

Most már szabadon száll, mint egy sas.

galamb

Körbejárta a világsajtót a hír még 2023 májusában, hogy az indiai hatóságok rács mögé zártak egy teljesen átlagos városi galambot, mivel az állatról azt gondolták, hogy kém. Erre a feltételezésre azt követően jutottak, hogy észrevettek a madár jelölőgyűrőjén egy furcsa, kínai nyelven íródott szöveget. Az galambot végül 2024 februárjában szabadon engedték, mivel nem volt ellene elég bizonyíték.


Vicces szituációba keverte magát a mumbaii rendőrség, miután tavaly „láncot raktak” egy, a város bizonyos kikötőjében ólálkodó galamb lábaira. A nyomozókat aggodalommal töltötte el, hogy a galamb lábaira akasztott jelölőgyűrűkön kínai szöveg volt olvasható, ezért inkább biztosra mentek és befogták a madarat.

Ugyan abszurdnak tűnhet, hogy egy galamb nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, ám a történelem során többször bíztak meg galambokat ilyen feladattal.

Fotó: Sreenivas / Unsplash

A szóban forgó madárról azonban nyolchónapos fogságát követően kiderült, hogy egyáltalán nem sántikált rosszban. Azt ugyan nem tudni, miről szóltak a lábán lévő jelölőgyűrű feliratai, de

a madár helyzete tisztázódott, miután a hatóságok is rájöttek, hogy egy, a gazdájától elszökött, tajvani versenygalambot sikerült lecsukniuk.

Ellenben a majmok nem titkolják hatalmi törekvéseiket: Majomhadsereg szállt meg egy thai üdülővárost, menekülnek a turisták

A galamb szökése közben India felé vette az utat, ám valószínűleg az incidenst követően messziről el fogja kerülni az országot.

A rendőrség végül átadta a sportolót a környezetvédőknek, akik nemrég visszaengedték őt a természetbe.

AMI MÉG ÉRDEKELHET