Na Liptove sa pohybuje zvláštne austrálske zviera − video!

Malý klokan vyzerá, že sa výborne baví.

wallaby

Liptov skutočne v týchto dňoch prekvapuje. Po dramatickom behu medveďa mestom privítali ďalšieho exotického obyvateľa, keďže wallaby, druh kengury, ktorého prirodzeným prostredím je najmä južná Austrália, sa pred niekoľkými mesiacmi akosi ocitol na zasnežených svahoch Liptova.

Prvé správy o tom, že sa nezvyčajné zviera pohybuje v okolí Liptova, sa objavili už minulý rok, keď ho viacerí ľudia videli prechádzať sa po rôznych častiach Liptova. Svedkovia občas privolali mestskú políciu, ale kým úrady dorazili na miesto, zviera sa stratilo z dohľadu.

Jeho existenciu však potvrdzuje video, vďaka ktorému ho aj odborníci identifikovali ako kenguru červenokrkú.

Ako sa dostal na Slovensko, je zatiaľ otázne. Hoci sa úrady spočiatku domnievali, že mohol utiecť z miestnej farmy, tento predpoklad sa čoskoro vyvrátil: majiteľ farmy Benjamín Beňa síce potvrdil, že jeden z klokanov sa vlani v júni skutočne zatúlal, išlo však o samicu, ale tento klokan bol samec.

Prvé správy o tom, že na Liptove sa potuluje, vo voľnej prírode, kengura červenokrká, sa začali objavovať už vlani. Viacerí ju videli ...

Kengura na Liptove má tuhý korienok. Slobodu si užívala aj v zime, stále ju nechytili

Snahy o odchyt zvieraťa doteraz brzdila jeho rýchlosť, ale podľa článku na spectator.sk snahy o jeho bezpečné premiestnenie pokračujú.

Hoci mnohí majú o zviera prirodzené obavy, iní veria, že sa dokáže prispôsobiť novým životným podmienkam.

Tento postoj je posilnený prekvapujúco dobrou prispôsobivosťou zvieraťa, vďaka ktorej nebude mať v zime žiadne problémy.Napríklad v Anglicku sa už dlho nachádzajú kolónie kengúr červenokrkých z únikov zo zoologických záhrad.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET