Kia chce zmeniť mobilitu

Na nedávnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2024 v americkom Las Vegas, Kia odhalila svoju najnovšiu inováciu, Platformu Beyond Vehicle (PBV).

Foto: KIA

Táto iniciatíva si sľubuje prekročiť tradičné hranice mobility a ponúknuť novú úroveň prispôsobivosti a flexibility, ktoré sú pripravené zodpovedať každú otázku nielen súčasného, ale aj budúceho zákazníka. Kia na veľtrhu CES predstavila päť koncepčných modelov účelových vozidiel, ktoré sú výsledkom tejto stratégie, vrátane troch derivátov modelu Concept PV5 a vozidiel Concept PV7 a Concept PV1, čím názorne demonštrovala svoju víziu „života v elektrickom vozidle pre každého“.

Maximálna sloboda a flexibilita

Foto: KIA

Koncept PBV

Platforma PBV od spoločnosti Kia je navrhnutá tak, aby poskytla maximálnu slobodu a flexibilitu v rámci radikálne modulárnej konštrukcie. Predstavuje „čisté plátno“, na ktorom môžete definovať nový spôsob, akým si priestor a mobilitu prispôsobíte svojim individuálnym potrebám.

S touto stratégiou Kia redefinuje ako vnímame vozidlo ako také. Tento prístup je súčasťou širšej ambície skupiny Hyundai Motor Group v oblasti robotiky, pokročilej leteckej mobility a autonómneho riadenia, a je podporený trojfázovým plánom, ktorý predstaví ďalšie modely, pokročilý softvér a služby na mieru.

Jednoduchá výmena „Easy Swap“

Foto: KIA

Koncept PBV

Na ceste k zjednodušeniu života používateľov ponúka Kia riešenia „Easy Swap“, ktoré umožňujú flexibilné reakcie na rôzne požiadavky zákazníkov. Technológia umožňuje pripájanie rôznych modulov k základnému vozidlu, čo umožňuje jeho premenu na taxík, doručovaciu dodávku alebo karavan podľa potreby. Vylepšená modularizácia a integrovaný systém koľajníc umožňujú prispôsobenie vozidla vašim individuálnym potrebám.

Jednoduchý, ale robustný dizajn

V oblasti dizajnu sa vozidlá PBV značky Kia vyznačujú jednoduchým, ale robustným dizajnom s intuitívnym ovládaním. Vďaka rozsiahlemu využitiu udržateľných materiálov, ako sú bioplasty a recyklované tkaniny, Kia znižuje svoju stopu na životnom prostredí.

A čo vy – ste pripravení na koľajniciach „vyložiť“ z auta dodávku a urobiť z nej na víkend karavan?

Foto: KIA

Koncept PBV

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET