KULTOVÁ JESEŇ

Detektívka od nobelistky, príbeh najbohatšieho muža v dejinách či pokračovanie úspešných seriálov. Jesenná dávka kultúry poteší aj tých najnáročnejších.


GREG STEINMETZ: NAJBOHATŠÍ MUŽ VŠETKÝCH ČIAS, ABSYNT

Foto: Absynt

Spoznajte príbeh najväčšieho bankára všetkých čias, ktorý financoval vojenské výpravy aj Magalhaesovu plavbu okolo sveta. Autorom vyše tristostranového portrétu Jakoba Fuggera – Najbohatší muž všetkých čias – je novinár a analytik z Wall Street Greg Steinmetz.

OLGA TOKARCZUK: CEZ KOSTI MŔTVYCH PLUH SVOJ VEĎ, PREMEDIA

Foto: Premedia

Z celkom iného súdka je detektívny príbeh držiteľky Nobelovej ceny za literatúru – Poľky Olgy Tokarczuk – Cez kosti mŕtvych pluh svoj veď. O filmovú adaptáciu záhadných úmrtí poľovníkov a pytliakov v poľskom pohraničí sa postarala svetoznáma režisérka Agnieszka Holland.

DEXTER, SHOWTIME

www.youtube.com

Dexter: New Blood (2021) Official Trailer | SHOWTIME

Po viacročnej pauze by sa mal na televízne obrazovky vrátiť kultový seriál Dexter. Uvedenie deviatej série avizovala americká stanica Showtime na jeseň, sériového vraha Dextera Morgana opäť stvárni Michael C. Hall.

ZAKLÍNAČ, NETFLIX

www.youtube.com

Road to Season 2 Trailer | The Witcher

Fanúšikovia svetoznámej fantasy Zaklínač od Poliaka Andrzeja Sapkowského majú hneď dvojnásobný dôvod na radosť. Po animovanom filme The Witcher: Nightmare of the Wolf, ktorý sleduje osudy Vesemira, by mal Netflix uviesť aj druhú sériu megaúspešného seriálu Zaklínač. V hlavnej úlohe Geralta z Rívie sa predstaví Henry Cavill.

AMI MÉG ÉRDEKELHET