Könnyű, villámgyors sütik

Gyors, egyszerű, és annyival jobb a bolti kekszeknél!

Fotó: Shutterstock

Egy fárasztó nap után szívesen fogyasztanánk valamilyen házi süteményt, de sem időnk, sem kedvünk nincs hosszú órákat tölteni a konyhában? Van megoldás!

Ilyenkor jön jól néhány bevált süteményrecept, amelyeket követve a tésztát pillanatok alatt össze lehet keverni, gyúrni, és már mehet is a sütőbe, az eredmény pedig egy illatos finomság.

Répatorta

Fotó: Shutterstock

A répatorta egy sima kevert sütemény, amely a répától szaftos, a fűszerektől illatos, a diótól pedig különleges. Érdemes kipróbálni, hiszen répa egész évben kapható, nem drága, a végeredmény pedig nagyon finom.

A répát megtisztítjuk és lereszeljük, a diót pedig durvára vágjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, fahéjjal, cukorral, sütőporral. Hozzáadjuk a diót és a reszelt sárgarépát, végül az olajat és a tojásokat. Alaposan elkeverjük. A masszát kivajazott, lisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt torta tetejét megkenhetjük mascarponés krémmel, vagy csak megszórjuk porcukorral és baracklekvárt kínálunk hozzá.

Rácsos cseresznyés pite

Fotó: Shutterstock

Ezt a süteményt gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük. Garantáltan mindenki kedvence lesz.

A lisztet összekeverjük sóval és sütőporral, belemorzsoljuk a hideg vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és a tejfölt. Tésztát gyúrunk, kettéválasztjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, amíg a cseresznyét kimagozzuk. A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd megszórjuk a keverékkel a cseresznyét. A tészta egyik felét kinyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük és megszórjuk zsemlemorzsával, hogy a cseresznyétől ne ázzon el a tészta. A cseresznyét kinyomkodjuk és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Minél több a cseresznye, annál finomabb lesz a pite. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. A csíkokat megkenjük tojásfehérjével és előmelegített sütőben megsütjük.

Barackos-túrós süti

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport, vaníliás cukrot, a lisztet, és jól összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A sárgabarackot megmossuk és feldaraboljuk. A túrót, tejfölt, vaníliás cukrot és tojássárgáját simára keverjük. A túrós masszát kanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk, végül rátesszük a barackdarabokat is. Előmelegített sütőben készre sütjük, ha kihűlt, porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

Gyors kakaós csiga

www.instagram.com

A túrót elkeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a tejet, az olajat, lisztet, sót és a sütőport. Az egészet jól eldolgozzuk, lisztezett deszkán kisodorjuk. A tésztát megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk porcukor és kakaópor keverékével és feltekerjük. Éles késsel körülbelül 2 centiméter vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat és előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a süteményt. Porcukorral megszórva tálaljuk teával, tejjel vagy kakaóval.

Boci szelet

www.instagram.com

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, majd a sütőpor, kakaó és liszt keverékét. Végül beledolgozzuk a keményre vert tojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. A túrókrémhez túrót, búzadarát, tojást, cukrot, vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat keverünk össze. Kanállal a kakaós tésztára halmozzuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, a sütemény tetejét csokimázzal vonjuk be.

AMI MÉG ÉRDEKELHET