Z ASFALTOVEJ LEGENDY KRÁĽ TERÉNU: PORSCHE 911 DAKAR KUPÉ

Keď Porsche ešte vlani na jeseň vyrukovalo so strešným stanom pre legendárne športové kupé, mnohým motoristom vyrazilo dych. Iba málokto si dokázal predstaviť, že ikonický model 911 vyrazí na lesné cesty.

Foto: Porsche


Foto: Porsche

Autosalón v Los Angeles ukázal, že pred novým modelom 911 Dakar neexistujú žiadne prekážky. Čistokrvný športiak si naplno osvojil terénne vlastnosti. Nemecký výrobca nenechal nič na náhodu. Napokon už samotný názov odkazuje na úspech značky z roku 1984, keď Porsche zvíťazilo na svetoznámej púštnej rely Paríž – Dakar práve s modifikovanou verziou 911-tky.

Foto: Porsche

Model s nadvihnutou konštrukciou patril – aspoň na asfaltke – medzi najpomalšie vozidlá z dielne Porsche, čo platí aj nateraz. Maximálna rýchlosť aktuálnej novinky je 240 kilometrov za hodinu. Stovkársky šprint za 3,4 sekundy je však dôkazom, že s dynamikou nemá motor so šiestimi valcami a výkonom 480 koní žiaden problém.

Foto: Porsche

Karosériu nadvihli o päť centimetrov, pričom sa dá ešte zvýšiť o ďalšie tri. Výška modelu sa tak viac-menej zhoduje s autami z kategórie SUV.

Foto: Porsche

Offroad kupé s terénnymi pneumatikami je v ponuke výlučne s dvoma športovými sedadlami, zadná časť interiéru padla za obeť úspore hmotnosti.

Porsche 911 Dakar

www.youtube.com

The new 911 Dakar
AMI MÉG ÉRDEKELHET