Jazdite na kufri!

Hoci sa blíži Halloween, neblúznime od jazdenia čarodejníc na metle. Na kufri sa skutočne dá jazdiť. Minimálne na kufri Modobag.

Foto: Modobag

Predstavte si, že ťaháte po letisku unavené deti sediace na batožine a hovoríte si: „Musí to predsa ísť aj inak! Veď kufre by mali voziť nás, rýchlejšie a s menším stresom!" Presne toto si povedal podnikateľ zo Chicaga Kevin O'Donnell. A túto myšlienku nenechal zapadnúť prachom. Naopak, premenil ju na realitu: Modobag – kufor, na ktorom sa odveziete.

Príručný pojazdný kufor

www.youtube.com

Modobag: World's First Motorized, Rideable Luggage!

Modobag je motorizovaný kufor, ako táto skratka po anglicky napovedá. Vnútri má priestor s objemom 28 litrov a zvezie sa na ňom aj 117 kg osoba a to na vzdialenosť až necelých 10 kilometrov na jedno nabitie. Tento kufor nerozpoznáte od obyčajných, keď je v „ťahanom" móde, no behom pár sekúnd z neho rozložíte stúpadlá na nohy a sadnete si na pamäťovú penu, aby ste na ňom mohli jazdiť na odolných polyuretánových kolieskach.

Štvrťhodina na nabitie

Foto: Modobag

Podobne ako pri elektrokolobežkách, bicykloch či autách, aj Modobag je na batériový pohon. Batérie nabijete už za 15 minút na 80 %, na plné nabitie sú potrebné 2 hodiny pre 4 000 cyklov nabíjania. Výhodou je, že kufor vás nielen prevezie, ale aj poslúži ako zaručené sedenie a nabíjačka s dvomi portami pre váš mobilný telefón či iné zariadenia. Prázdny váži 9 kilogramov a meria 56 x 23 x 36 cm. V jeho bočných vreckách sa nájde priestor na tablet či mobily.

Jazda až 12 km/h

Foto: Modobag

Maximálna rýchlosť Modobagu mierne prevyšuje 10 km/h, pričom máte k dispozícii interiérový a exteriérový mód. Brzda je zabudovaná na teleskopickej rúčke a funguje podobne ako na bicykli. Ku kufru máte možnosť zakúpenia dodatočnej výbavy v podobe GPRS-GSM sledovania.

Táto hračka však nie je pre každého. Je skôr pre dobrodružne ladených obchodných cestujúcich, ktorí sa neberú veľmi vážne, pretože sa za vami skutočne otočí na letisku asi každý. Ak by ste do toho chceli ísť, komfort šetrenia nôh pri chodení po letiskových halách, ale aj inde vás vyjde na takmer 1 300 eur.

AMI MÉG ÉRDEKELHET