Dolnozemský wellness

Maďarsko je skutočnou veľmocou v Európe, čo sa týka termálnych vôd, vďaka čomu má náš južný sused založenú dlhoročnú tradíciu v oblasti liečebných kúpeľov. Vedľa svetoznámych kúpeľov sa v poslednom období zaraďujú aj viaceré mestá aj kúpeľné komplexy poskytujúce špičkové wellness služby. Jedným z takýchto miest je Cegléd, ktorý sa nachádza medzi Dunajom a Tisou a ktorý je miestnymi často označovaný ako „brána Dolnej zeme“.

Foto: Hotel Aquarell **** Cegléd

Mesto, ktoré sa nachádza 70 kilometrov od Budapešti, nie je obklopené horami, nie je možné vystupovať na vrcholy ani lyžovať – o to viac si môžete vychutnať blahodarný účinok liečivej vody z Ceglédu, dobré vína a špeciality tradičnej dolnozemskej kuchyne.

Kúpeľné a oddychové centrum Cegléd

www.youtube.com

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Počas skúšobného vrtu na okraji mesta začiatkom 90. rokov minulého storočia sa dostala z hĺbky 1 000 metrov na povrch termálna voda s teplotou 54 °C, ktorá bola v roku 2004 uznaná ako liečivá voda. Táto voda je vynikajúca na liečbu reumatických a pohybových ťažkostí.

Kúpele Cegléd sú v prevádzke od roku 2003, viacpodlažná krytá budova je otvorená celoročne. Hostia sa môžu tešiť na sedacie a zážitkové bazény, detský bazén, fyzioterapeutický bazén, tangentorové kúpele, posilňovňu, liečivé a wellness masáže, fyzioterapeutické procedúry a saunu. Počas letnej sezóny je medzi hosťami najobľúbenejší bohato vybavený zážitkový bazén, no v obrovskom, krásne udržiavanom parku nechýbajú ani športoviská, ako aj ihriská pre deti.

Toboganový park Aqua Centrum

www.youtube.com

Aqua centrum - a Dragon csúszda otthona - csúszdapark - Cegléd 2020 - Aquapark - Összes csúszda - 4K

Toboganový park Aqua Centrum otvoril svoje brány v roku 2005, nájdete v ňom 17 obrovských šmýkačiek. Navodzuje atmosféru stredovekého hradu, plného hravých, rozprávkových prvkov. Vynikajúcu zábavu sľubuje „Detský ostrov“, kde na nezbedníkov čaká aj dračia šmýkačka. Dospelých návštevníkov môžu prilákať divoké riečne a potrubné šmýkačky, kryté i otvorené, ako aj vlnové šmýkačky. Rodinné aktivity a zážitky zabezpečuje 4-pruhová rodinná šmýkačka a pomalá rieka. Tí, ktorí si chcú vyskúšať svoju odvahu, môžu vyskúšať kamikadze, čiernu dieru a cibuľovú šmýkačku. A tí, ktorým stále chýba adrenalín, môžu vyskúšať najzaujímavejšiu extrémnu atrakciu Aqua Centra, kyvadlovú šmýkačku!

Hotel Aquarell **** Cegléd

www.youtube.com

Hotel Aquarell**** Cegléd

Štvorhviezdičkový Hotel Aquarell sa nachádza v bezprostrednej blízkosti kúpeľov, už svojím vzhľadom vyžaruje harmóniu a pokoj, kde hostia dostávajú špeciálnu starostlivosť. V dobrodružných bazénoch, saunách a vírivkách sa môžu zoznámiť s rôznymi masážami a presvedčiť sa o priaznivých účinkoch toho všetkého. V hotelovej reštaurácii Aranyhegy (Zlatý vrch) podávajú chutné jedlá pripravené z čerstvých regionálnych surovín. Jedálny lístok sa mení podľa sezóny a zahŕňa tradičnú maďarskú a medzinárodnú kuchyňu.

Hotel je priateľské rodinné a detské zariadenie a môže poskytnúť všetko potrebné vybavenie pre rodiny. Deti sa môžu cítiť ako doma v rozprávkovom detskom domčeku, kde na ne čakajú hračky, aktivačné a spoločenské hry a animačné programy. A pre tých, ktorí nechcú nechávať svojich domácich miláčikov doma, je dobrou správou, že do hotela si možno zobrať psíka malého vzrastu a mačiatko.

AMI MÉG ÉRDEKELHET