Kúpele Lúčky: v zajatí lesov

Termálne Kúpele Lúčky ležia obklopené zelenými stráňami a lesmi a ponúkajú zážitok pre tých, čo túžia po obnove tela i ducha cez blahodarné účinky ich termálnych vôd.

Foto: kupele-lucky.sk

Tu sa stretáva dlhoveká tradícia s modernými wellness trendmi. Liečivé vody kúpeľov na dolnom Liptove a široká ponuka procedúr ponúkajú úľavu na tele a zároveň pohodu pre ducha. Pre tých, ktorí hľadajú únik od každodenného zhonu a zároveň starostlivosť o svoje zdravie, sa Lúčky stávajú oázou zdravia obklopenou tichým horským prostredím.

Malá dedinka vzniknutá na lúkach

Lúčky sú malá dedina, ktorá vznikla na lúkach, v minulosti využívaných obyvateľmi Liptovskej Teplej. Kúpeľná liečba, založená na minerálnych prameňoch, začala prosperovať na prelome 18. a 19. storočia. V roku 1864 bola rekonštruovaná kúpeľná budova a neskôr, v 20. storočí, kúpele zažili novú vlnu rozvoja. Znárodnenie v roku 1948 znamenalo novú fázu a postupný rozvoj v ich histórii. Dnes sú Lúčky modernými kúpeľmi s bohatými liečebnými a relaxačnými možnosťami.

Prečo sa rozhodnúť pre Kúpele Lúčky?

Kúpele v Lúčkach sú to pravé miesto pre oddych, zlepšenie zdravotného stavu a načerpanie nových síl, a medzi návštevníkmi sú veľmi obľúbené. Nachádzajúc sa v krásnom horskom prostredí Liptova tvoria kompaktný areál, kde je takmer všetko "na dosah ruky". Klienti sa sem radi vracajú, či už kvôli príjemnej rodinnej atmosfére, kvalifikovanému a ochotnému personálu, odbornej liečbe s dlhoročnou tradíciou, liečivej minerálnej vode a tiež čistému vzduchu presýtenému vôňou ihličnatých lesov. Liečivá voda pochádza z dvoch vrtov a používa sa v bazénoch aj v separátnych kúpeľoch.

V kúpeľoch Lúčky sa už od roku 1950 liečili a naďalej liečia pacientky so ženskými chorobami, neskôr sa kúpele začali zaoberať s pacientmi s chorobami pohybového ústrojenstva, prevenciu a liečbu osteoporózy a riešenie problémov s nervovými ochoreniami. Postupne, k nim v roku 2008 pribudla aj liečba chorôb z povolania. V kúpeľoch sa ďalej liečia choroby onkologického charakteru, tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou a netuberkulózne choroby dýchacích ciest. Pri komplexnej liečbe v kúpeľoch Lúčky je rozhodujúcim činiteľom minerálna voda z prameňa, ktorý má teplotu 32°C.

Balneocentrum

Foto: kupele-lucky.sk

V roku 2018 bolo otvorené nové, kompletne zrekonštruované Balneocentrum, ktoré rozšírilo ponuku zdravotníckych služieb. Ponúka širokú škálu liečebných procedúr, vrátane minerálnych kúpeľov, hydromasáží, rašelinových zábalov, elektroliečby, individuálneho aj skupinového telocviku a ďalších. Počas pobytu v Balneocentre môžete relaxovať v novom Vital Cafe.

Aqua-vital park

Foto: kupele-lucky.sk

Malý akvuapark ponúka komplexné možnosti relaxácie a oddychu, ak vám dva veľké a preľudnené liptovské akvaparky nie sú práve po vôli. Nájdete tu vonkajší rekreačný bazén s teplotou vody medzi 28 až 33 °C s protiprúdom, vodnou čašou, podhladinovým osvetlením, masážnymi tryskami a chrličmi vody. Pre milovníkov minerálnej vody je k dispozícii aj vonkajší sedací relaxačný bazén s teplotou vody 36 až 38 °C.

Okrem vonkajších bazénov park ponúka aj vnútorný minerálny bazén s teplotou vody medzi 33 a 35 °C. Priamo spojený s bazénmi je Vitálny svet, ktorého súčasťou sú rôzne typy sauny ako fínska, mentolová sauna a rímsky kúpeľ s prírodnými inhalačnými esenciami. Ďalšie atrakcie vrátane Kneippovho kúpeľa, tepidária, turbo sprchy a sprchy s efektom dažďa dopĺňajú zážitok z relaxácie. Používajú sa v ňom prírodné silice, ktoré spolu s inhaláciou a saunovaním detoxikujú organizmus, posilňujú imunitný systém a chránia pred chorobami. Okrem toho pomáhajú uvoľniť psychické napätie a stres. Vonkajší Vitálny svet s fínskou saunou, ochladzovacím bazénom a jacuzzi pod holým nebom vám zas poskytnú pôžitok z wellnessu, kedy pocítite prepojenie s okolitou prírodou.

Vo „voľnom“ čase

Foto: kupele-lucky.sk

Ak sa práve nevenujete príjemným chvíľam, ktoré súvisia s procedúrami, kúpele ponúkajú spestrenie vášho programu: pre milovníkov zdravého pohybu a cvičenia sa v budove Balneocentra nachádza Kardio fitnescentrum, v areáli Športpark Lúčky si zas zmerajte sily v tenise či bowlingu. Radi čítate? Pre klientov kúpeľov je k dispozícií knižnica.

V kúpeľoch sa tiež nachádza reštaurácia Kúpeľná dvorana, Kaviareň v hoteli Choč a Fresh bar v Aqua-vital Parku. Spýtajte sa tiež na ponuku výletov do okolia organizovanú kúpeľmi.

Informácie „po ruke“

  • V prípade, že hľadáte viac informácií ako tráviť čas v bezprostrednom okolí, radi vám pomôžu v informačnom centre obce Lúčky, ktoré nájdete vedľa obecného úradu
  • Pre viac informácií o výletoch do okolia navštívte web kúpeľov
  • Pre viac informácií o výletoch na Liptove nájdete na www.visitliptov.sk
  • Kúpele sa nachádzajú 14 km od mesta Ružomberok na konci obce Lúčky a disponujú vlastným parkoviskom

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET